• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

2. "Anadolu Animasyon Ve Dijital İşler Festivali" Eskişehir’de Gerçekleştirilecek

2. "Anadolu Animasyon Ve Dijital İşler Festivali" Eskişehir’de Gerçekleştirilecek
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali", 10-11 Mayıs 2016 tarihleri...

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali", 10-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

BEBKA'dan tarafından yapılan açıklamada, animasyon merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Eskişehir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek festivalde, ulusal ve uluslararası alanda kabul görmüş, animasyon filmlerinin yönetmen, yapımcı ve sanatçıların ağırlanacağı, 2. Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali'nin, amatör ve profesyonel animasyon meraklılarını buluşturacak önemli bir etkinlik olacağı ifade edildi.

Animasyon ve dijital işler kapsamında yoğun bir programın yer aldığı festivalde, Türk ve yabancı tasarımcılar, sektör duayenleri genç yeteneklerle birikimlerini paylaşacaklar. Çeşitli atölye çalışmaları, film gösterimleri, canlı çizim şovları, poster yapım aktiviteleri festivalde yer alırken, öğrenciler de profesyonellerle buluşarak portfolyo görüşmeleri yapacaklar. Etkinlik alanı içinde birçok ilden animasyon ve ilgili sektörlerden firmalar bir araya gelip iletişim ağı oluşturabilecekler. Sektörel bir buluşmanın sahne alacağı etkinlik ayrıca, firmaların bu alandaki bilgi birikimlerini arttırmalarına, edinilen yeni bilgileri uygulamalarına ve diğer firmalarla fikir alışverişinde bulunmalarına imkan tanıyacak.

GENÇ YETENEKLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Başta Eskişehir olmak üzere, TR41 Bölgesi'nde animasyon sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet edebilirliğini artırmak, bölgedeki sektör potansiyeline dikkat çekmek amacı ile düzenlenen animasyon yarışmasının ödül töreni de festival kapsamında gerçekleştirilecek. Genç yeteneklerin ödüllendirileceği yarışmanın birincilik ödülü 25 bin TL, ikincilik ödülü 20 bin TL, üçüncülük ödülü 15 bin TL ve öğrenci özel ödülü ise 5 bin TL olacak.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK SEKTÖRLERİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

BEBKA'dan yapılan açıklamada, Türkiye'de animasyon sektörünün ekonomik ve teknolojik anlamda gelişmesi, sorunlarının ele alınması ve genç yeteneklerin bu sektöre kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi. Eskişehir'de animasyon sektörünü büyüten festivalde ayrıca, katma değeri yüksek sektörlerin gelişimine katkı sağlamasının amaçlandığı da dile getirildi.

2. "Anadolu Animasyon Ve Dijital İşler Festivali" Eskişehir’de Gerçekleştirilecek

2. "Anadolu Animasyon Ve Dijital İşler Festivali" Eskişehir’de Gerçekleştirilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim