• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

'2 ABD savaş gemisi Karadeniz'de'

'2 ABD savaş gemisi Karadeniz'de'
İnterfaks haber ajansına konuşan Rusya askeri kaynakları, iki ABD savaş gemisinin Karadeniz'e girdiğini iddia etti.

Daha önce ABD Savunma Bakanlığı kaynakları da benzer iddiada bulunmuştu.
Söz konusu kaynak, “Şu anda Karadeniz'de USS Ramage (DDG-61) ve ABD altıncı filosuna ait Mount Whitney isimli savaş gemileri bulunmakta. Geçenlerde bu gemiler, Türk tarafıyla olan karşılıklı anlaşmalar gereği Çanakkale ve İstanbul boğazlarından geçti. Gemilerde 600'dan fazla Amerikan deniz piyadesi bulunuyor. Gemilerin hareket güzergahına bakılırsa, onların Ukrayna kıyılarına doğru hareket ettiğini tahmin edebiliriz.” dedi.


ABD savaş gemilerinin Rusya'nın Karadeniz kıyılarına doğru hareket edeceği konusunun henüz gündeme gelmediği de kaydedildi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI HABERLERİ YALANLADI

Ria Novosti haber ajansına konuşan Rusya Savunma Bakanlığı resmi sözcüsü, “USS Ramage (DDG-61) ve Mount Whitney isimli savaş gemileri Karadeniz bölgesine girmedi.” diyerek iddiaları yalanladı. 

Amerikan Savunma Bakanlığı, Soçi'de 7 Şubat'ta başlayacak Kış Olimpiyatları'nın güvenliği için iki savaş gemisi ile destek önerisinde bulunmuştu. 

Yazılı bir açıklama yapan Pentagon sözcüsü John Kirby, “İhtiyaç duyulması halinde Karadeniz'de iki savaş gemisi dahil hava ve deniz unsurları ile destek sağlanabilir…” şeklinde konuşmuştu. Kirby açıklamasında bölgedeki ABD komutanlıklarının her türlü ihtimale karşı talep gelmesi durumunda, Rus hükümeti ile istişare edilerek destek için kullanıma konabileceğini söylemişti. ABD'nin destek teklifinin oyunlara katılacak Amerikalı sporcuların güvenliği ile ilgili tartışmaların ardından gelmesi dikkat çekti. ABD'nin Soçi Olimpiyatları'na 200'ün üzerinde sporcu ile katılması bekleniyor. 

ABD güvenlik teşkilatı FBI Direktörü James Comey Ocak ayında yaptığı açıklamada birkaç düzine ajan ve uzmanı Moskova ve Soçi'ye gönderdiklerini belirtmişti. Rus basınında yer alan haberlere göre, FBI ajanları Rus güvenlik güçleri ile birlikte koordineli olarak çalışarak Soçi Olimpiyatları'nın güvenliğini sağlayacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim