• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

18 Aylık Lösemi Hastası Ferah Bebek, İlik Bekliyor

18 Aylık Lösemi Hastası Ferah Bebek, İlik Bekliyor
Vücudunda çıkan bezelerden dolayı hastaneye kaldırılan 18 aylık Ferah bebeğe lösemi teşhisi konuldu.

Vücudunda çıkan bezelerden dolayı hastaneye kaldırılan 18 aylık Ferah bebeğe lösemi teşhisi konuldu. Baba Umut Öner, 3 ay içerisinde uygun ilik bulunmazsa bebeğinin hayati tehlikeyle karşı karşıya kalacağını belirterek, hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.

Bir tür kemik hastalığı olan Akut miyeloid lösemi'ye (AML) yakalanan 18 aylık Ferah bebek uygun ilik bulunmazsa hayatını kaybedecek. Sağlık Bakanlığı'nın da uygun iliğin bulunması için seferber olduğu Ferah bebeğin acılı babası Umut Öner, duyarlı vatandaşlardan yardım istedi. Çocuğun sağlık durumuyla ilgili bilgiler veren Umut Öner, "Çatıdan düşenin halini anlamak için illa çatıdan düşmeye gerek yok. Herkesin gidip Kızılay-Türkök'e kan bağışında bulunmasını ve ilik donörü olmasını istiyoruz" çağrısında bulundu.

BİR GÜN YÜRÜYEMEDİ

Hastalığın çok sinsi ilerlediğini vurgulayan Öner, "Çocuğumun hastalığı AML-M5 lösemi. Ben şehir dışındaydım. Annesi hemşire olduğu için kulak etrafındaki bezelerden şüphelenip doktora götürdü. Bunun enfeksiyondan olduğunu düşündüler. Çok normaldir. Çünkü hastalık çok sinsi ilerledi. Kan değerlerinde hiçbir şey çıkmadı. Sonra bir gün yürüyememeye başladı. Yürüyemeyince nörolojik bir şey gibi düşündük. Zeynep Kamile götürdük. Orada da zaten iki gün içinde tanısını koydular. Çocuğuma tedavisi gereği iki üç ay sonra bir ilik nakli yapılması gerekiyor. Bunun için de acil iliğe ihtiyacımız var. Yani Ferah'ın genetiğine uygun bir ilik bulmamız lazım. Şimdi kemoterapi süreci devam ediyor zaten. İlk kürünü aldı şimdi ikinci kürüne başlayacağız. Bundan sonrada üçüncü veya dördüncü kürden sonra bildiğim kadarıyla ilik nakli olması gerekiyor. İlikteki kanserli hücreler tamamen sıfırlandıktan sonra , bunun içinde iki-üç aylık bir süreye ihtiyacımız var" dedi.

YETKİLİLERDEN DAHA ÇOK İNSANLARA BİR MESAJIM VAR

Yetkililerden çok insanlara çağrıda bulunan ve insanlardan duyarlı olmalarını isteyen baba Öner, "Benim burada yetkililerden daha çok insanlara bir mesajım var. Çatıdan düşenin halini anlamak için illa çatıdan düşmeye gerek yok. Herkesin gidip Kızılay-Türkök'e kan bağışında bulunmasını ve ilik donörü olmak istiyorum demesi, Ferah bebek ve diğer hastalar için ilik donörü olmak istiyorum demesi ve ilik donörü olmasını istiyoruz. Ne kadar çok insana ulaşır, ne kadar çok donör bulabilirsek bizim şansımızda o kadar çok artıyor. Bu yüzden herkesin hiç vakit kaybetmeden Kızılay- Türkök'e gidip ilik donörü olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ferah bebeğin babası Öner, donör olma işleminin ağır bir işlem olmadığını vurgularken; "Bakanlıktan ilgilendiler sağolsunlar. Kızılay ve Türkök elinden geleni yapıyor. Şuanda sadece insanların gidip donör olmasına ihtiyacımız var. Ve bu işlem öyle ağrılı anestezi altında olan bir işlem değil. Çok basit bir işlem. Üç tüp kan veriyorsunuz. Bununla ilgili zaten internetten sosyal medyada da bir akım başlattık. İnsanlar duyarlılar ama çok daha fazla duyarlı insana ihtiyacımız var" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim