• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

16 yaşındaki kızın kaçırılması ilçeyi karıştırdı

16 yaşındaki kızın kaçırılması ilçeyi karıştırdı
Erzurum 19 yaşındaki kız için ayaklandı

Kız kaçırma olayı 13 Haziran günü meydana geldi. Yeni Mahallede oturan 16 yaşındaki E. K., biçki dikiş kursuna giderken iki kişi tarafından taksiye zorla bindirilerek kaçırıldı. Götürüldüğü evde sürekli ağlayan ve ailesine bilgi verilmesini isteyen E.K., kaçıranları razı etti ve cep telefonuyla babası Sırrı Kaya ile görüştü. Kaçıranların cep telefon numarasını öğrenen E.K.’nın babası, ilçede söz sahibi olan kişileri devreye koyarak kızının olaydan bir gün sonra kurtarılmasını sağladı. Araya giren hatırlı kişiler, bir köye giderek E.K.’yı teslim aldı ve babasına teslim etti.
 
Yaşadığı olay nedeniyle psikoloji bozulan E. K.’nın olayını duyanlar, tepki için bugün öğle saatlerinde biraraya geldi. Kızı kaçırılan babaya destek önce meslektaşlarından daha sonrada ilçe halkından geldi. Otomobilleriyle ilçe merkezinden geçen Erzurum- Kars karayolunu kapatan taksicilere vatandaşlar da destek verdi. 
 
KAYMAKAMLIK ÖNÜNDE GÖSTERİ
 
Karayolunun ulaşıma kapatılması üzerine Belediye Başkanı Saadet Partili Adulkadir Aydın kalabalığın yanına gelerek yolu açmalarını istedi. Yaklaşık 15 dakkika yolu trafiğe kapatan kalabalık daha sonra Kaymakam Emre Çınar ile görüşmek üzere hükümet Konağı’na gitti. 
 
Hükümet Konağı önünde ellerinde ’Namussuzluğa son’, ’Şerefsizleri horasan’da istemiyoruz’, ’Namus oyuncak değil’, ’Bu çocuk hepimizin’, ’Namusunla yaşa bir gün yaşa’, ’Bugün ona yarın bize’ yazılı dövizlerle 10 dakikalık oturma eylemi düzenleyen öfkeli kalabalığı İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Öner sakinleştirdi. Kaymakamın ilçe dışında olduğunu ve kızı kaçıranlar için gerekenin yapılacağı sözünü veren Nurettin Öner kalabalığın dağılmasını sağladı.
 
’İLÇEYİ TERK ETSİNLER’
 
Kızının kurtarılmasına çok sevindiğini söyleyen evli ve 5 çocuk babası baba S.K. şunları anlattı:
 
"Kızımı kursa gitmek için Sabah evden çıktıktan sonra bir otomobile bindirip kaçırmışlar. Kızım zorbaların elinden kurtulmak için iki kez otomobilden atlamış. Dövmüşler. Götürdükleri evde de sürekli ağlayınca benimle telefonla görüştürdüler. Daha sonra ilçede sözü geçenlerin devreye girmesi ile kızımı kurtardık. Ama suçlular hala yakalanmadı. Kızımı kaçıranlar iki kardeş firar etmiş ama babaları elini kolunu sallayarak ilçede dolaşıyor. Bizim tek isteğimiz onların bu ilçeyi terk etmesi. Yoksa kötü şeyler yaşanabilir." 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim