• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

16 Türk devleti için heykel dikilecek

16 Türk devleti için heykel dikilecek
Türk devletini temsil eden askerler bu kez de heykelleriyle gündeme oturacak. 9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde yapılacak askerlerin kumdan heykelleri için bin ton kum kullanılacak. Heykel sergisi, Mayıs ayında kapılarını ziyaretçilere açac

Global Design Art Works tarafından Lara Beach Park'ta 7 bin metrekarelik alanda 10 bin ton kum kullanılarak düzenlenecek etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 Türk devletini temsil eden askerlerin kumdan heykelleri yapılacak.

Festivalde Osmanlı İmparatorluğu, Göktürk Kağanlığı, Timur İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu ile Akhun İmparatorluğu gibi tarihte iz bırakan 16 Türk devleti birer kum askerle temsil edilecek.

Festivali direktörü Cem Karaca, son iki yıldır "İmparatorluklar" temasıyla düzenledikleri festivalin önceki yıllardaki temalardan daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.

Ziyaretçilerin tarihe ilgisinin kendilerini bu temaya daha fazla yoğunlaşmaya yönelttiğini kaydeden Karaca, "Festivalimizi ziyaret eden yabancı ziyaretçileri eğlendirirken, Türk tarihi hakkında bilgi vermeyi de bir misyon olarak görüyoruz" dedi.

EN İYİ KUM HEYKELTRAŞLARI DAVET EDİLDİ

Türklerin asırlara uzanan bir tarihi olduğunu, bu medeniyetin Antalya'ya tatile gelen yabancılara tanıtılmasının önem taşıdığına inandıklarını vurgulayan Karaca, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı forsunda da temsil edilen tarihteki 16 Türk devletini anlatan kum heykeller yapacağız. Biliyoruz ki tarihte 200'ü aşkın Türk devleti var. Bunlar arasında yapacağımız seçkiyle bu sayıyı 20'ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Sergimizde bu devletler, birer savaşçı heykeliyle temsil edilecek. Yapacağımız 16 Türk askeri heykelinin en ihtişamlı şekilde ortaya çıkması için geçmiş yıllarda olduğu gibi dünyanın en iyi kum heykeltraşlarını davet ettik."

HEYKELLER İÇİN BİN TONU AŞKIN KUM KULLANILACAK

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek festivalde 10 bin ton kum kullanılacağını, 10 ülkeden yaklaşık 25 heykeltraşın binlerce saatlik performans sergileyeceğini anlatan Karaca, sadece Türk devletleri heykelleri için bin tonu aşkın kum kullanılacağını tahmin ettiklerini söyledi.

'SIĞ ESPRİLERE MALZEME EDİLMESİNDEN ÜZÜNTÜ DUYDUM'

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki karşılama törenlerinde 16 Türk devletinin temsil edilmesinin özellikle sosyal medyada espri malzemesi yapıldığını ifade eden Karaca, "Ben gördüğümde gurur duyduğum bir manzarayla karşılaştım ancak kendi tarihimizde yer alan bu unsurların bazı sığ esprilere malzeme edilmesinden de üzüntü duydum. Heykellerle tarihimiz hakkında yapılan bu sığ esprilere tepkimizi kuma yansıtacağız" diye konuştu.

DÜNYANIN EN YÜKSEK KUM HEYKELİ YAPILACAK

Karaca, festivalde dünyanın en yüksek kum heykelini yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi planladıklarını dile getirerek, "Bu yıl 1 milyon ziyaretçi hedefledik. Dolayısıyla kendi tarihimizi anlatan heykeller de böylece 1 milyon ziyaretçi tarafından görülecek" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim