• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

"15 Temmuz Şehitler Turu"nda 26’ıncı durak Ankara oldu

"15 Temmuz Şehitler Turu"nda 26’ıncı durak Ankara oldu
15 Temmuz hain darbe girişimini ve milletin kahramanlığını unutturmamak adına "15 Temmuz Şehitler Turu" düzenleyen Mehmet Emrah Bekçi, Ankara'ya ulaştı.

15 Temmuz hain darbe girişimini ve milletin kahramanlığını unutturmamak adına "15 Temmuz Şehitler Turu" düzenleyen Mehmet Emrah Bekçi, Ankara'ya ulaştı. Tur kapsamında bugüne kadar 26 ile giden ve etkinliği tek başına gerçekleştiren Bekçi, "Tek başıma çıkmak istedim, çünkü yanımda birkaç kişiyle çıksam bu anma etkinliği değil, bir gezi olacaktı" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak için "15 Temmuz Şehitler Turu" düzenleyen evli ve 1 yaşında kızı olan Giresunlu bankacı Mehmet Emrah Bekçi (33), Ankara'ya ulaştı. "Kişilerin nasıl bir karakteri varsa milletin de öyle bir karakteri vardır" diyen Bekçi, söz konusu vatan olunca milletin karakterinin 15 Temmuz gecesi çok net bir şekilde ortaya çıktığını ifade etti. Birçok etkinliklere, anma programlarına ve turlara katıldığını ve kimi zaman 400, kimi zaman da 500 kilometreyi bulan etkinliklerin çoğunu da bisikletle gerçekleştirdiğini belirten Bekçi, bu sefer daha kapsamlı bir etkinlik yapmak için harekete geçtiğini söyleyerek, "Bu olay çok daha yoğun bir duygu içerisine aldı beni. Beni daha zorlayacak ve ses getirecek bir etkinlik olması amacıyla 15 Temmuz Şehitler Turu'nu düzenlemeye karar verdim. Bu tura 18 Temmuz Salı sabahı Ordu'dan çıkış yaparak başladım, Tokat yol ayrımından Kahramanmaraş ve Gaziantep illerine ulaştım. Hemen hemen her şehirde konakladım, ayrıca otellerde, çadır ve kamplarda da kaldım. Antalya'da iki gün konaklamanın ardından İzmir'e çıktım, orada da bir akşam konakladım ve Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret ettim. İçerileri de gezerek İstanbul'a kadar yaklaşık 700 küsür kilometre yaptım. Son olarak dün akşam saatlerinde Ankara'ya ulaştım ve buradan Ordu'ya devam edeceğim. Şuana kadar 9 günüm geride kaldı, 11 gün civarında da bitirmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

"Sıcaklar sebebiyle yaklaşık 9 kilo verdim"

İlk sabah acaba yapabilir miyim diye gözünde birden çok büyüdüğünü ifade eden Bekçi, yeme içme ve uyku düzeni konusunda da şunları söyledi:

"2-3 saat aksamalar oldu ama yeme içme konusunda çok fazla aksamalar yaşamadım. Ama motor malzemeleri çok donanımlı olduğu için korumalıklarımız, kask, kask içi koruma derken hepsini giydiğimizde bu yaz sıcaklarında motorun içindeki sıcaklık 50 dereceyi de geçiyordu. Bu sebepten çok aşırı su kaybettim, 6 litreye yakın su içiyordum. Yaklaşık 8-9 kilo civarında verdiğimi düşünüyorum."

"Annem çok tepkiliydi"

Yola çıkmadan önce annesinin çok tepkili olduğunu dile getiren Bekçi, "Annem "tek başına böyle bir şey yapma, yanına bir arkadaş bul" dedi. Ama ben tek başıma çıkmak istedim, çünkü yanımda birkaç kişiyle çıksam bu anma etkinliği değil, bir gezi olacaktı. Bu turun zorluğuna tek başıma katlanmak zorundaydım. Annem doğuya gideceğim konusunda tedirgindi, ben her il bizim dedim. İnsanlar her ilde gece yarıları bile beni karşılamaya çıktılar, yemek ikram ettiler, misafir ettiler. Sendikamızda bulunan il temsilcilerimiz çok büyük destek oldular. Yol boyu yalnızdım ama gittiğim hiçbir yerde yalnız değildim" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz'u unutturmamak adına güzel bir hizmette bulundu"

Sendikanın Ankara Emniyet Müdürlüğüne çok yakın bir mesafede olduğunu belirten Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece Emniyet Müdürlüğü'nün bombalandığı sırada kendilerinin de orada bulunduklarını ifade ederek, "Sendika çalışanlarıyla saatlerce bayrak dağıttık, Kızılay'da, MİT'te, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ve AK Parti binası önünde nöbetlerde bulunduk, kısacası bütün meydanlarda biz de vardık" dedi.

15 Temmuz'un unutturulmaması için her türlü çalışmaya destek verdiklerini dile getiren Eroğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"O gece çok şükür bir şekilde atlatıldı. Hemen iki gün sonra burada, o gece selametle atlatıldığı için 15 kurban kestik. Çok şükür bugün de mücadele devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve devletin bütün organları bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyorlar. Bizler de vatandaş olarak bu desteğimizi sürdürüyoruz, bu çerçevede yapılan etkinliklere de sendika olarak bütün illerde katılım sağladık. Bu sırada Ordu İl Temsilcimiz Ziraat Bankası mensubu arkadaşımız Emrah, o gecenin unutturulmaması adına daha öncesinde bisiklet turu yapmıştı. Bu sene de 5 bin kilometrelik bir yol planladığını söyleyerek, 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde motorla bir tur düzenleyeceğini, bu kapsamda da bizlerden destek beklediğini belirtti. Bizler de memnuniyetle bunu kabul ettik. Kendisi Ordu'dan başladı ve 26 il dolaştı. Bugün de Ankara'ya ulaştı. Yine Ordu'da bitirerek 26 ili tamamlamış olacak. Hem 15 Temmuz'u unutturmamak adına güzel bir hizmette bulundu hem de sendikamızın her bir ilindeki temsilcilerle bir araya gelerek sendika adına da kaynaşmaya vesile oldu. İnşallah bu 15 Temmuzlar bir daha yaşanmasın. Milli irademize sahip çıkmamız gerekiyor."

"15 Temmuz Şehitler Turu"nda 26’ıncı durak Ankara oldu

"15 Temmuz Şehitler Turu"nda 26’ıncı durak Ankara oldu

"15 Temmuz Şehitler Turu"nda 26’ıncı durak Ankara oldu

"15 Temmuz Şehitler Turu"nda 26’ıncı durak Ankara oldu

"15 Temmuz Şehitler Turu"nda 26’ıncı durak Ankara oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim