• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

15 Bin kişi coşkuyla Kutlu Doğum'u kutladı

15 Bin kişi coşkuyla Kutlu Doğum'u kutladı
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlediği Bütün Diller O'nu Söyler programına dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain ve Ömer Karaoğlu katıldı.


Büyük ilgi gören ve coşkuyla gerçekleşen programa 15 bin kişi katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Tüm Konyalılar olarak, tüm milletimiz olarak biriz, beraberiz, Hazreti Peygamberin yolundayız. Hep birlikte Konya'yız, hep birlikte Türkiye'yiz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlediği Bütün Diller O'nu Söyler programı dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain, Ömer Karaoğlu, Senai Demirci ve Hafız Ali Tel'in katılımıyla yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, orta bölümle birlikte 14-15 bin insanı alacak salonu yaparken nasıl doldurulacak diye sorunlar olduğunu hatırlatarak, salonu dolduran herkese teşekkür etti. Konya'ya 10 bin, 15 bin kişilik salonların yine yetmediğini kaydeden Başkan Akyürek, gelecek yılki Kutlu Doğum programını 42 bin kişilik yeni stadyumda yapacaklarını ifade etti.

Peygamber Efendimiz'i ilahiler, kasideler ve şiirlerle anacaklarını vurgulayan Başkan Akyürek, "Ağaçlar kalem olsa, denizler mürekkep olsa, bütün yeryüzü kağıt olsa Peygamber Efendimiz'i anlatmaya yine yetmeyecektir. Konyalılar olarak Peygamber Efendimiz'in yolunun tozu olmaktan şeref duyarız, gurur duyarız, onur duyarız. Hazreti Muhammed, efendisi iki cihanın. O'nun yolunun yolcusu olan, yolunda toprak olmayı şeref kabul eden hemşehrilerimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum" dedi.

KONYA DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEK

Gençlerle ilgili çok sayıda proje yaptıklarını, bundan sonra 31 ilçeyle, 168 beldeyle, 584 köyle her zaman insanların hizmetinde olmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Akyürek, "Allah birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, ümmet olma duygusundan hiçbirimizi ayırmasın. Bu tabloyu görünce duygulanmamak, heyecanlanmamak elde değil. Konya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değerlerine, inancına sahip çıkacak. O nurlu yolda, dizlerimize kadar su da çıksa, bağırlarımıza taş da batsa Allah o nurlu yoldan hiçbirimizi ayırmasın. Son nefesimizi de bu yolda vermeyi bizlere nasip etsin" diye konuştu.

BİRLİKTE KONYA'YIZ, BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ

Türkiye'den son dönemde farklı bir gündem yaşandığına dikkat çeken Başkan Akyürek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Tüm Konyalılar olarak, tüm milletimiz olarak biriz, beraberiz, Hazreti Peygamberin yolundayız. Hep birlikte Konya'yız, hep birlikte Türkiye'yiz."

MAHER ZAİN VE ÖMER KARAOĞLU COŞKUYLA KARŞILANDI

Senai Demirci'nin sunumu ve sohbetiyle yapılan programda ilk olarak Hafız Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti yer aldı. Daha sonra sahneye sevilen sanatçı Ömer Karaoğlu geldi. Karaoğlu'nun birbirinden güzel ilahileri ve sevilen ezgileri salonda duygulu anlar yaşattı.

Programın son kısmında ise sahneye dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain geldi. Büyük bir coşkuyla karşılanan sanatçı, eserlerini salonu dolduran 15 bin kişiyi ile birlikte seslendirdi.

SANATÇILARA TEŞEKKÜR

Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Maher Zain, Ömer Karaoğlu, Senai Demirci ve Hafız Ali Tel'e teşekkür ededek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, AK İl Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Emin Şahin ile birlikte sanatçılara çiçek ve Mesnevi takdim etti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim