• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

"1,5 Adana" Ve "Akıncı" Yüreğir’de

"1,5 Adana" Ve "Akıncı" Yüreğir’de
Yüreğir Belediyesi'nin ana sponsorluğunda Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri tarafından üretilen "Akıncı" ve "1,5 Adana" isimli elektrikli...

Yüreğir Belediyesi'nin ana sponsorluğunda Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri tarafından üretilen "Akıncı" ve "1,5 Adana" isimli elektrikli araçlar Yüreğir Belediyesi bahçesinde görücüye çıktı.

Yüreğir Belediyesi'nin ana sponsorluğunda Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinde okuyan lisans öğrencilerinin ürettiği Akıncı ve 1,5 Adana isimli elektrikli araçlar Yüreğir Belediyesi bahçesinde tanıtıldı.

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda ödül alan araçlar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 166 km'lik mesafeyi 1TL elektrik harcayarak kat eden Akıncı'nın direksiyonuna geçen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 1 TL ile 108 km yol kat eden 1,5 Adana isimli aracın ise test sürüşünü yaptı. Proje Akademik Danışmanı ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Göktür Memduh Öztürk Başkan Çelikcan'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

BAŞKAN ÇELİKCAN: "TABLO GURUR VERİCİ"

Araçları yakından inceleyen Başkan Çelikcan, "Daha az yakıt tüketen araçların otomotiv endüstrisi açısından öneminin giderek arttığını belirterek TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç yarışlarında Çukurova Üniversitesi olarak Adanamızı temsil eden hocalarımızı ve sevgili öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Tablo gurur verici. Gençlerimizi daha az enerji ile daha fazla yol kat eden araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla gücümüz ve imkanlarımızın nispetinde desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Katkılarından dolayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkürler eden proje Akademik Danışmanı ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Göktür Memduh Öztürk "Takım olarak arkadaştan öte kardeş gibiyiz. Bu yılda çalışma alanımızdaki samimiyeti, azmi, birliği ve beraberliği bozmadan sıkı bir ön hazırlık dönemi geçirip çok daha büyük başarılar elde edeceğimize gönülden inanıyorum" dedi.

Öte yandan tasarlayıp imal ettikleri ATOK, Akıncı ve 1,5 Adana isimli elektrikli araçlarla Ağustos 2015 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na katılan Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri üç dalda ödül almıştı.

"1,5 Adana" Ve "Akıncı" Yüreğir’de

"1,5 Adana" Ve "Akıncı" Yüreğir’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim