• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

14 Yaşındaki Küçük Esnaf Destek Bekliyor

14 Yaşındaki Küçük Esnaf Destek Bekliyor
Hakkari'nin Akçalı köyü Eğecik mezrasında toprak evde yaşam mücadelesi veren 14 yaşındaki Kadir Dayan, derme çatma bakkal dükkanını işleterek tek...

Hakkari'nin Akçalı köyü Eğecik mezrasında toprak evde yaşam mücadelesi veren 14 yaşındaki Kadir Dayan, derme çatma bakkal dükkanını işleterek tek başına 7 nüfusa bakıyor.

Şehirden 35 kilometre mesafede bulunan Eğecik mezrasında ikamet eden ve yaklaşık 2 yıl önce babası vefat eden Kadir Dayan, bir taraftan eğitimini sürdürüyor diğer taraftan ise adını "Kadir Bakkal" verdiği küçük bir bakkal dükkanı açarak ailesinin geçimini sağlıyor. 3 metre karelik ve tavanı tahta kolonlarla desteklen ve eski buzdolabı parçaları ile raflar yaparak toprak evde birkaç eşya parçası bırakarak sattığı eşyalarla ailesinin geçimini sağlıyor. Bakkal dükkanın duvarına okulda aldığı takdir belgesini de asan küçük Kadir, tek isteğinin bakkal dükkanını büyütmek için kendisine uzatılan yardım eli olduğunu belirtti.

Kadir Dayan isimli çocuk, babasının 2 yıl önce vefat etmesi ile birlikte kendi imkanları ile ailesini geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi. Dayan, "Babamın mezrada küçük bir kumaş bakkal dükkanı vardı. Birkaç giyim parçası satarak geçimimizi sağlıyordu. Babam iki yıl önce vefat etti. Babamın ölümünden sonra bakkal dükkanı da kapandı. Evin en büyük çocuğu ben olduğum için aileme bakmak zorundayım. Cebimde 7 TL vardı. Bu para ile birkaç parça eşya ayarak sandıkta sattım. Sonrada param 18 TL oldu. Toptancı mezramıza geldi biraz daha eşya aldım ve satıyorum. İşimi büyütmek istiyorum ama param yok. 9 nüfuslu aileme ve eğitimlerini sürdüren kardeşlerime bu küçük bakkal dükkanı işleterek destekte bulunuyorum. Devlet büyüklerinden ve hayırsever vatandaşlardan destek bekliyorum" dedi.

14 Yaşındaki Küçük Esnaf Destek Bekliyor

14 Yaşındaki Küçük Esnaf Destek Bekliyor

14 Yaşındaki Küçük Esnaf Destek Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim