• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

14 yaşındaki kız İhmal yüzünden yoğun bakımda

14 yaşındaki kız İhmal yüzünden yoğun bakımda
Ödemiş ilçesinde 14 yaşında bir kızın, hastanedeki ihmal nedeniyle yoğun bakıma alındığı iddia edildi.

Ödemiş ilçesinde hastanenin acil servisine getirilen 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi kız çocuğunun, yanlış teşhis nedeniyle yoğun bakıma alındığı iddia edildi.

Fatma Çavdar, karın ağrısı şikayetiyle 3 kez Ödemiş Devlet Hastanesi acil servisine götürdükleri kızları Mine Çavdar'a detaylı inceleme yapılmadığını, apandisiti patlamak üzere olan kızlarının geçen sürede hayati tehlike atlattığını iddia etti. Çavdar, ihmali olduğunu iddia ettiği acil servis doktorlarından şikayetçi olduklarını ifade etti.

Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Ziya Yurdakonar ise 14 yaşındaki Mine Çavdar'ın karın ağrısı şikayetiyle üç gün üst üste hastanelerine müracaat ettiği, tanı konulamaması nedeniyle apandisitin patladığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını savundu. 

Ortaokul öğrencisi Çavdar'ın 24 Mayıs tarihinde 00.30'da acil servisten Ödemiş Devlet Hastanesi'ne girişinin yapıldığı bilgisini veren Yurdakonar, karın ağrısı ve boğaz ağrısı şikayetinde bulunan hastaya acilde görevli doktorların müdahale ettiğini söyledi. Aynı gün 18:30'da hastanelerine tekrar gelen hastaya bir başka doktorun da müdahale ettiğini ve idrar yollarında tespit ettiği enfeksiyon nedeniyle ilaç tedavisine başladığı bilgisini veren Yurdakonar, gece geç saatlerde tekrar gelen hastaya bir iki gün ilaçları kullanması tavsiyesinde bulunulduğunu, hastaya ağrılarının geçmemesi durumunda tekrar gelmesinin söylendiğini ifade etti. 

- "Kızımızı yürür vaziyette ambulansa bindirerek, hastaneye sevkettik"

Mine Çavdar'ın 5. gün Ödemiş'teki özel bir sağlık kuruluşuna gittikten sonra 6. gün tekrar hastanelerine geldiğinin belirlendiğini ifade eden Yurdakonar, ilgili uzman hekimin hastaya apandisit teşhisi koyduğunu ve vakit geçirmeden ameliyata aldığını kaydetti. Mine Çavdar isimli hastanın 9 gün süreyle hastanelerinin servislerinde tedavisinin sürdüğünü, hiçbir zaman yoğun bakıma alınmasını gerektirecek bir durumla karşılaşılmadığını belirten Yurdakonar, 9. gün sonunda doktorların, bu tarz ameliyatlarda karşılaşılması muhtemel karın içinde bir enfeksiyon tespit ettiğini aktardı.

Yurdakonar, şöyle konuştu:

"Söz konusu hasta kızımız, hastanemize 3 gün boyunca değil, aynı gün 3 kez gelmiş, bir hafta sonra tekrar geldiğinde gerekli tanı konularak ameliyatı yapılmış, 9 gün süreyle de servislerimizde kontrol altında tutulmuştur. Bu süreçte yoğun bakıma hiçbir zaman girmeyen kızımız, zaman zaman benle de konuşmuş, hastanemizin bahçesinde gezmiş, genel durumu iyi halde tedavisini sürdürmüştür. Ancak, enfeksiyon nedeniyle, hasta kızımızın ailesinin ilk gün yaşadıkları nedeniyle oluşan hassasiyetleri de dikkate alınarak bir üst basamak sağlık kuruluşunda tedavisinin uygun olacağı düşünüldü. Bu nedenle de kızımızı yürür vaziyette ambulansa bindirerek, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettik."

- "Kusuru olan varsa cezası verilecek"

Hasta yakınlarının Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) bir başvurularının olduğunu kaydeden Yurdakonar "Önceliğimiz çocuğumuzun sağlık durumunun iyi olmasıdır, gerekli inceleme başlatıldı. Kusuru olan varsa cezası verilecek" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Mine Çavdar'ın hastanenin Çocuk Cerrahisi Servisi'nde tedavisinin sürdüğü ve genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim