• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

14 Mart Tıp Bayramı Buruk Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Buruk Kutlandı
Adıyaman Tabip Odası tarafından gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği Ankara'da ki terör saldırısı nedeniyle buruk kutlandı.

Adıyaman Tabip Odası tarafından gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği Ankara'da ki terör saldırısı nedeniyle buruk kutlandı.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen programda konuşmalar yapılarak, meslekte 25 yılını dolduran doktorlara plaket takdim edildi.

Programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç, sağlık camiası ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Sağlık alanındaki eksiklikler ve yapılan hizmetler ile ilgili konuşan Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Ankara'da ki saldırıyı kınadığını açıkladı.

Süleyman Kılınç, toplumun her kesiminin bu ülkeye sahip çıkması gerektiğini aktardı.

Programda özel hastaneleri temsilen iki kişi konuşarak, Ankara'da ki saldırıyla ilgili birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise, "Türkiye'nin dört bir yanında çalışan hekimler olarak milletimizin birliğine ve ecdadımızdan miras aldığımız bağımsızlık ruhuna büyük bir onurla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Terörün huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz ise, kendi hayat hikayesinden bahsederek, doktorluk mesleğinin öneminden bahsetti.

Öz, "Adıyaman'da ülkemizin her yerinde vatandaşlarımız ve sağlık camiası için çalışmalar sürüyor. Bakanlığımız ve ilimizdeki yetkililer daha iyi olması için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Sağlık noktasında ki gelişmeler umut verici ve gelecekten umutluyuz" diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ise konuşmasında, "Son 15 yılda sağlıkta dönüşüm programı ile ortalama yaşam süresi 5 yıl uzamıştır. Hayatın bütün evrelerinde daha fazla fiziksel aktivite ve beslenmeye dikkat ederek vücut kitle endeksinin istenilen sınırda tutulması önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, 14 Mart tıp Bayramı'nın Ankara'da ki patlama sonrasında bu etkinliğin bayram olmaktan çıktığını vurguladı.

Başkan Kutlu, "Sizler hayat kurtarmak isteyen, insanları yaşatmaya çalışan meslek mensuplarısınız. Diğer taraftan da insanların canına kıyan canilerle karşı karşıyayız. Adam öldürenler herkesin düşmanıdır ama en fazlada tıp camiasının düşmanıdır. Çünkü tıp camiası ölümle mücadele eden kişilerden oluşmaktadır" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise, Ankara'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Terörün dini, dili, ırkı yoktur. İnsanın canına malına kasteden bu canileri herkesin lanetlemesi gerekiyor. Birliğimize beraberliğimize kastedenlerin karşısında dik durmalıyız. Türkiye'de ki huzuru, barışı, kardeşliği bozdurmadık, bundan sonrada bozdurmayacağız" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise, Ankara'da ki olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, "Terör örgütü mensupları insanlarımızın canına kıydı. Türkiye ne zaman kalkınma hamlesi içinde olsa, Türkiye'nin gündeminde ekonomik, siyasi ve sosyal reformlar olsa, yani Türkiye büyük adımlar atmaya başladığında dış mihrakların taşeronları terör faaliyetleri gerçekleştiriyorlar. Ülkemiz birlik ve beraberlik ile sosyal, siyasal, ekonomik reformları gerçekleştireceğiz. Sağlıkçılar günde 24 saat vatandaşların sağlığı için gayret gösteriyorsunuz. Adıyaman'da sağlık açısından reform denilebilecek adımlar atıldı. Bugün 400 Yataklı hastanenin açılması, tıp fakültesinin yerine kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin yapılması, kısmet olursa 200 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. 82. Yıl devlet Hastanesinin bulunduğu yeri daha aktif hale getireceğiz. Şuan kullanamadığımız eski devlet hastanesini 100 yataklı ikinci basamak sağlık hizmeti verecek bir hastane yapmak için çalışıyoruz. Bizlere güvenin. Sağlık çalışanlarımız nasıl ki vatandaşlarımız daha sağlıklı olması için 24 saat çalışıyor ise, bizde sizin huzurunuz ve refahınız için 24 saat çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından meslekte 25 yılını dolduran doktorlara plaket takdim edildi.

14 Mart Tıp Bayramı Buruk Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Buruk Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Buruk Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim