• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

14 Aralık operasyonunda kimler gözaltına alındı?

14 Aralık operasyonunda kimler gözaltına alındı?
İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı. Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu İkizoğlu da gözaltı listesinde...

Gazetecilerin ve bazı televizyon yapımcılarının sabah erken saatlerde gözaltına alınmasıyla başlayan "14 Aralık operasyonu" kapsamında bazı polis müdürleri de gözaltına alındı. İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu İkizoğlu'nun da gözaltına alınanlar arasında bulunduğu belirtiliyor. İkizoğlu, Ergenekon ve Şike Operasyonlarını da yürütmüştü.

"14 Aralık Operasyonu" kapsamında polis ekipleri sabah saatlerinde Beylikdüzü Yakuplu'da bulunan Marmara Evleri 3'e geldi. Ekipler sitenin güvenlik görevlileriyle birlikte 'A1' Blok'a girdi. Burada yaşayan İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ergüder polis arabasına bindiği sırada, bir kadının kendisine el salladığı görüldü. 

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, "14 aralık operasyonu" kapsamında gözaltına alındı. Samanyolu televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, sabah erken saatlerde operasyonun başlamasının ardından Samanyolu TV binasından çıkarak Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Haklarındaki iddiaların ne olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını belirten Karaca, “Öncelikle herkes hakkını helal etsin. Birkaç gündür de mahallemize, komşularımıza verdiğimiz zarar için özür dileriz. Böyle bir pazar günü istirahat edecekleri bir günde biz onları rahatsız ediyoruz. Ama ne yaparız Türkiye burası. Herkes buna katlanıyor" dedi. Karaca, “Hak ve halk bizimle beraber olduktan sonra gerisi hikaye. Dualarınızı eksik etmeyin. İnşallah görüşürüz. En yakın sürede görüşmek üzere Allah'a emanet olun" diyerek Emniyet'e gitti.

Gözaltına alınan bir başka isim ise Samanyolu TV çalışanlarından Elif Yılmaz oldu. Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Elif Yılmaz'a 1'i kadın 7 polisin eşlik ettiği görüldü. Yılmaz hastane çıkışı kendine yönelen soruyu yanıtsız bıraktı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim