• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

14-20 Nisan Şehitler Haftası

14-20 Nisan Şehitler Haftası
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın "14-20 Nisan Şehitler Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Vatanı koruma ve onun savunmasında canlarını...

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın "14-20 Nisan Şehitler Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Vatanı koruma ve onun savunmasında canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz" diye belirtti.

Mesajında; şehitliğin dinimiz ve geleneğimizdeki yerine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehitlik makamının en üst mertebelerden biri olduğunu hatırlatarak, "Aziz milletimiz, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir. Türk milleti, bütün imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıkmıştır ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri bu büyük zafer üzerine kurulmuştur. Tarihin her döneminde taşıdığı iman ile birçok kahramanlıklar sergileyen ordumuz, askeri ve polisi ile bu vatan uğruna canını hiç düşünmeden vermesini bilmiştir. Ulaştığı şehitlik mertebesi ile her zaman bağımsızlığın en güzel örneklerini göstermiştir. Aziz milletimiz, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir. Bugün de aziz ordumuz, polisimiz ve Mehmetçiğimiz her zaman olduğu gibi yine kahramanlıklar göstererek, ülkemiz ve vatanımızın birliğine ve kardeşliğine uzanan kötü elleri kıracaktır. Kuruluşunda olduğu gibi vatanın kurtarılmasında hayati öneme sahip Bilecik'te de, vatan savunmasında binlerce kahraman, canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumak, bizlere bu büyük zaferleri ve güzel yurdu armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan kahramanlarımızı, şehitlerimizi bu duygu ve düşünceler ile rahmet ve minnetle anıyorum" diye kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim