• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

13 ülkenin lezzetleri Türkiye’de buluşacak

13 ülkenin lezzetleri Türkiye’de buluşacak
13 Balkan ülkesi, "Balkan Gastronomi Festivali" kapsamında Tekirdağ'da bir araya gelecek.

13 Balkan ülkesi, "Balkan Gastronomi Festivali" kapsamında Tekirdağ'da bir araya gelecek. Konu hakkında düzenlen basın toplantısında, gastronominin Avrupa'da en büyük sektör olduğu, Trakya bölgesinin topraktan elde edilen zenginliklerinin en iyi şekilde sunmak gerektiği ifade edildi.

Dünya genelinde hızla değer gören gastronomi sektörü için Tekirdağ'da 13 Balkan ülkesinin katılımı ile ilk kez "Balkan Gastronomi Festivali" düzenlenecek. Bu kapsamda Tekirdağ'da bir restoranda basın toplantısı düzenlendi. Konu hakkında açıklamada bulunan Balkan Gastronomi Festivali organizasyonunun sorumlusu Funda Önkol, Trakya bölgesinin sahip olduklarını iyi sunamayan bir bölge olduğunu ileri sürerek, gastronominin Avrupa'da en büyük sektör olduğunu belirtti. Balkanların son 3 yılda gastronomiye inanılmaz yatırımlar yaptığını dile getiren Önkol, bu bölgenin özellikle topraktan elde edilen zenginliklerini en iyi şekilde sunmak gerektiğini belirtti.

"Sahip olduklarını iyi sunamayan bir bölge"

Balkanlar Gastronomi Festivalini 20-24 Eylül tarihlerinde yapacaklarını duyuran Önkol, "İstanbul'da daha öne festival yapmıştık. 10 günde 350 bin ziyaretçi alan bir etkinlik. Oldukça misafir ağırladık, konuk yazar ağırladık. Bundan 2 yıl önce, aklımıza birde Balkan Gastronomi Balkan Festivali yapmak geldi. Birincisi Tekirdağ benim masterimi yaptığım bölge Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli. Ben burada 2 yılımı geçirdim ve buraya her zaman hayran oldum ve ne yazık ki sahip olduklarını iyi sunamayan bir bölge olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle buranın bütün zenginliklerini, özellikle topraktan elde edilen zenginlikleri en iyi şekilde sunmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Gastronomi Avrupa'da en büyük sektör"

Önkol açıklamasının devamında, "Özellikle Balkanlar savaş sonrasında şu son 2-3 senedir, gastronomiye inanılmaz yatırımlar yapıyorlar. Gastronomi aslında Avrupa'da en büyük sektör. Çok hızlı gelişen bir sektör aynı zamanda. Balkanlarda diğer tarafa nazaran kat be kat gelişiyor. Yani ne yapıyorlar, restoranlar açıyorlar, kafeler açıyorlar. Un fabrikalarının sürekli sayıları artıyor ve bizim üreticilerimiz buradan oraya sürekli bir şeyler yollamak istiyor. Biz de bunu sağlayıcı, buna platform oluşturucu bir etkinlik düzenlemek istedik. Yani, şöyle söyleyeyim eğlenmek hepimizin çok sevdiği bir şey. Festivalde de eğleneceğiz ama eğlenirken de bir katma değer ortaya bırakalım. Eğlenip dağılmak güzel ama bir şey bırakmış olalım. Buradan yola çıkarak biz bu projeyi geliştirdik" diye konuştu.

"Romanya kendisini Balkan ülkesi görmüyor"

Önkol, "Önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine geldik bize lojistik destek verecekler. Biz yeterince bir alt yapı zaten sağladık. İlk gece açılış yapıyoruz. Muhtemelen açılışta Ankara'dan kuvvetli misafirlerimiz olacak. Festivalin 3'üncü ve 4'üncü gecesi, yani 21 ve 22'sinde gastronomi ile ilgili 4 tane film göstereceğiz. Organizasyonda 13 tane Balkan ülkeleri var. Doğrusu Balkan ülkeleri bu işe ikna etmek 15 Temmuz sürecinden sonra çok güç oldu. Zaten bütün misyonlar, 3'te 1 ve bazıları da 10'da 1 personel sayısına düştü. 30 kişilik Bosna Hersek 3 kişi çalışıyor. İkna edemediğimiz ve kendisini Balkan ülkesi saymayan Romanya var. Onları da ikna edeceğimizi sanıyorum. 13 farklı ülke var 13'ünü de ikna edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

13 ülkenin lezzetleri Türkiye’de buluşacak

13 ülkenin lezzetleri Türkiye’de buluşacak

13 ülkenin lezzetleri Türkiye’de buluşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim