• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

13 Kulüpten 370’i Aşkın Sporcu Şampiyonluk İçin Mücadele Edecek

13 Kulüpten 370’i Aşkın Sporcu Şampiyonluk İçin Mücadele Edecek
Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep'in kurtuluş yıl dönümünü sportif etkinliklerle kutlamayı sürdürüyor.

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep'in kurtuluş yıl dönümünü sportif etkinliklerle kutlamayı sürdürüyor. Kurtuluş Yıl dönümü kutlamaları kapsamında Şehitkamil Belediyesi, 13 farklı kulüpten 370'i aşkın sporcunun katılacağı 4. Geleneksel Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışları'nı organize edileceği bildirildi.

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü düzenlediği sportif etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından satranç ve basketbol branşlarında gerçekleştirilen Geleneksel Kurtuluş Kupası organizasyonlarından sonra yüzme branşında da yarışlar düzenlenecek. Şehitkamil Belediyesi, 13 farklı kulüpten 370'i aşkın sporcunun yarışacağı 4. Geleneksel Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışları'na ev sahipliliği yapacak. 4. Geleneksel Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışları'nda 3 farklı kategoride düzenlenecek yarışlar sonrasında Gaziantep'in en başarılı kulaçlarının yer aldığı "İl karması" da belirlenmiş olacak.

İL KARMASI BELİRLENECEK

Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile 19- 20 Aralık 2015 tarihlerinde Allben Yüzme Havuzunda 4. Geleneksel Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışları düzenlenecek. 13 farklı spor kulübünden 370'i aşkın sporcunun yarışacağı kupada yarış sonuçlarına göre aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün organizasyonunda gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Şampiyonası'nda ilimizi temsil edecek "il karması" takımında yarışacak sporcular da belirlenecek. Şehitkamil Belediyesi Allben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü ve Türkiye Yüzme Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Cengiz Bingül, 4. Geleneksel Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Yarışlar, aynı zamanda Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Şampiyonası'nda ilimizi temsil edecek il karması takımında yarışacak sporcular da belirleyecek. 13 farklı kulüpten 370'i aşkın altın kulacın yarışacağı şampiyona 2 gün boyunca devam edecek ve 9-10 yaş, 11-12 yaş, 13-14 yaş gruplarında her kategoride belirlenecek 6 kız ile 6 erkek sporcumuz ilerleyen dönemlerde il karması adına kulvarlardaki yerini alacak. Ben tüm yüzme severleri bu özel yarışı izlemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

SU SPORLARINA DAMGA

Su sporlarında düzenlediği birbirinden farklı ve renkli organizasyonlarla yüzme, sutopu ve sualtı branşlarında Gaziantep'i federasyonlar nezdinde ayrı bir öneme kavuşturan Alleben 1 ve Alleben 2 Yüzme Havuzları, su sporları ile ilgilenen tüm kesimlerin büyük takdirini topluyor. Sadece il içi organizasyonla sınırlı kalmayıp kapılarını bölgesel ve ulusal organizasyonlarda açan Şehitkamil Belediyesi Allben Yüzme Havuzları, modern yüzü ve profesyonel eğitmen kadrosuyla ilerleyen dönemlerde de su sporlarına gönül veren 7'den 70'e herkesi daha sağlıklı, mutlu ve zinde bir yaşam için spor yapmaya davet ediyor.

13 Kulüpten 370’i Aşkın Sporcu Şampiyonluk İçin Mücadele Edecek

13 Kulüpten 370’i Aşkın Sporcu Şampiyonluk İçin Mücadele Edecek

13 Kulüpten 370’i Aşkın Sporcu Şampiyonluk İçin Mücadele Edecek

13 Kulüpten 370’i Aşkın Sporcu Şampiyonluk İçin Mücadele Edecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim