• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

13 Kare Sanat Günleri Başladı

13 Kare Sanat Günleri Başladı
Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) ve Altın Koza A.Ş. tarafından düzenlenen "13 Kare Sanat Günleri" başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) ve Altın Koza A.Ş. tarafından düzenlenen "13 Kare Sanat Günleri" başladı.

1995 yılında Kapadokya'ya fotoğraf çekimi için giderken yaşanan bir kazada hayatını kaybeden 13 AFAD üyesi fotoğraf sanatçısının anısına düzenlenen 13 Kare Sanat Günleri" açılış töreni 75. Yıl Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi. İlk olarak "AFAD tarafından düzenlenen "Ustalarımızın Anadolu Fotoğrafları" sergisi ile başlayan etkinlik, ney sanatçısı Burcu Karadağ'ın konseri ile devam etti.

Burada konuşan Altın Koza Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, "Adana Büyükşehir Belediyesi, Altın Koza ve AFAD olarak ilki 1999 yılında, fotoğraf günleri etkinliği olarak düzenlenen 13 Kare etkinliği, ilerleyen yıllarda bir çok etkinliği bünyesine almıştır" dedi. Konuşmasında kaza sonucu hayatını kaybeden 13 fotoğraf sanatçılarının isimlerini tek tek anan Avşar, ölenlere rahmet diledi.

13 Kare Sanat Günleri etkinliğine verdiği destekten dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Altın Koza yetkililerine teşekkür eden AFAD Başkanı Sefa Aydoğan, "Ayrıca etkinliğin gerçekleşmesine vesile olan 13 arkadaşımızı da burada saygıyla anıyorum" şeklinde konuştu.

Adana'nın bir sanatçı şehri olduğunu vurgulayan "Ustalarımızın Anadolu Fotoğrafları" Sergisi küratörü ve fotoğrafçı Nevzat Hız, "28 usta Adanalı fotoğrafçının Anadolu'nun bir çok bölgesinde çektikleri fotoğraflardan düzenlediğimiz bu karma sergide, renkli ve siyah beyaz fotoğraf olmak üzere 49 adet fotoğraf yer aldı. Ağırlıklı olarak, eşsiz Anadolu kültürünü, Anadolu hoşgörüsünü Adanalı gözüyle yansıtmak istedik" dedi.

Adanalı sanatseverler tarafından yoğun bir katılımla gerçekleşen açılışa, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Altın Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Güner Sazak, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Semra Sakar, Altın Koza Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Pütün, Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Candan Yaygın ile bir çok sivil toplum ve sanat kurumu temsilcileri katıldı.

13 Kare Sanat Günleri kapsamında, 16 Aralık Çarşamba günü 17.30'da Büyükşehir Belediye Fuayesi'nde Geleneksel Dokunuşlar Sergisi, 18.00'de Büyükşehir Tiyatro Salonu ve Fuayesi'nde Altın Kamera Ödül Töreni ve Sergisi gerçekleştirilirken; 17 Aralık Perşembe günü 12.00'de Real'de Eski Adana Fotoğrafları Sergisi ve 17:30'da Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası) Özlem Ellialtı Kişisel Resim Sergisi yer alacak. 13 Kare Sanat günleri Perşembe akşamı 19.30'da Büyükşehir Tiyatro Salonu'nda gerçekleşecek Birsen Tezer Konseri ile son bulacak.

13 Kare Sanat Günleri Başladı

13 Kare Sanat Günleri Başladı

13 Kare Sanat Günleri Başladı

13 Kare Sanat Günleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim