• BIST 9558.57
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı
Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 13. "Yağlı Pehlivan Güreşleri" yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 13. "Yağlı Pehlivan Güreşleri" yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 13 ayrı kategoride toplam 225 güreşçinin mücadele ettiği güreşlerde başpehlivanlığı Kırkpınar'ın iddialı isimlerinden İsmail Koç kazandı.

Edremit'te geleneksel olarak düzenlenen 13. "Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri", Çamcı yolu üzerinde Melek Yüksekokulu yanında bulunan güreş alanında gerçekleştirildi. Güreşlerde Sembol, Minik, Teşvik, Ayak, Tozkoparan, Deste Küçük boy, Deste Orta boy, Deste Büyük boy, Küçük Orta Küçük boy, Küçük Orta Büyük boy, Büyük Orta boy, Başaltı ve Başpehlivanlık olmak üzere 13 ayrı kategoride toplam 225 güreşçi mücadele etti. Pehlivanların mücadelesi izleyenler tarafından heyecanla takip edildi. Kırkpınar'ın iddialı isimlerinden Ekrem Yavuz, Hama Köseoğlu, İsmail Koç, Ali Gökçen, gibi tanınmış başpehlivanların yer aldığı başpehlivanlık mücadelesi en çok ilgiyi çeken güreşler oldu. Başpehlivanlık mücadelesinin finalinde rakibi Ali Gökçen'i mağlup eden İsmail Koç, Edremit güreşlerinin başpehlivanı oldu. İkinci Ali Gökçen, üçüncü Ekrem Yavuz ve Hasan Zeybek oldu. Yağlı güreşlerin sembolü olan "Güreş Ağalığı" ihalesini ise 75 bin lira veren iş adamı Süleyman Sırel kazandı.

Başpehlivan İsmail Koç ve dereceye giren güreşçilere madalyaları Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Güreş Ağası Süleyman Sırel tarafından verildi. Diğer kategorilerde dereceye giren güreşçilere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Mahalle Muhtararı, daire müdürleri ve Güreş Ağası Süleyman Sırel, tarafından verildi. Güreşlerde tarihi Kırkpınar Güreşlerinin davul zurna ekibi görev yaparken, sunuculuğunu ise Kırkpınar Güreşlerinin Başcazgırı Osman Cayır ve Ercan Yıldız yaptı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, katılan tüm sporculara ve güreş severlere teşekkür ederek "Geçmişten günümüze en önemli kültürlerimizden olan Ata sporumuz yağlı güreşlerinin ilçemizde yaşatılması için bu güreşleri düzenliyoruz. Öncelikle kazasız, sakatlıksız bir şekilde güreşlerin tamamlanmasından dolayı mutluyuz. Allah hepimizi önümüzdeki ki yıl güreşler de buluşturmayı nasip etsin" dedi.

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim