• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

13 Bin 500 Adet Kitap Dağıtılacak

13 Bin 500 Adet Kitap Dağıtılacak
"Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" projesine destek vermek Malatya'ya gelen yazarların kaleme aldığı kitapların öğrencilere ulaştırılması kitap dağıtım...

"Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" projesine destek vermek Malatya'ya gelen yazarların kaleme aldığı kitapların öğrencilere ulaştırılması kitap dağıtım töreni düzenlendi.

"Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" Projesine destek vermek için Malatya'da çeşitli söyleşiler ve konferanslar düzenleyecek olan yazarların kaleme aldıkları kitapların öğrencilere ulaştırılması için düzenlenen kitap Dağıtım töreni Recai Kutan Ortaokulu'nda yapıldı.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve SODES tarafından ortaklaşa yürütülen "Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" projesi kapsamında düzenlenen kitap dağıtım törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Haydar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yazar Vehbi Vakkasoğlu ile birçok öğretmen ve öğrenci katıldı. Projenin bu yıl biraz daha genişleterek, "Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" şeklinde düzenlendiğini anlatan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu açılış konuşmasında, "2012 yılında Kitap Fuarı vesilesiyle Malatya'ya gelen 6-7 yazarımızı okullarımızda öğrencilerimizle buluşturarak bu projeyi başlatmıştık. Geçen yıl 13 yazarımızı ilimizde ağırladık. Bu sene ise Valimizin destekleriyle SODES'e sunduğumuz projemiz kabul edildi. Haziran ayına kadar devam edecek olan proje kapsamında ilimizde konuk edeceğimiz 23 yazarımız okullarımızda öğrencilerimizle bir araya gelerek söyleşiler düzenleyecekler. Halka Açık Konferanslara da katılacak olan yazarlarımızın kitaplarını öğrencilerimiz ve kütüphanelerle buluşturacağız, ilk etapta 13.500 adet kitabın dağıtımı yapacağız" diye konuştu. Proje kapsamında ayrıca müzik, tiyatro ve halk eğitim kurslarının da düzenleneceğini dile getiren Kaymakam Babahanoğlu "Bütün malzemelerin temini SODES projemiz kapsamında karşılanacaktır. 2016 yılının Haziran ayına kadar kültür ve sanat etkinliklerimiz söz konusu olacak, çok kıymetli yazarlarımızı çocuklarımızla buluşturacağız. Bugün de aramızda Yazar Vehbi Vakkasoğlu bulunmakta, bizimde küçük yaşlarda yazılarıyla büyüdüğümüz önemli bir yazarı ağırladığımız için çok mutluyuz" diyerek projeye destek olanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Süleyman Kamçı, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Haydar Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, proje kapsamında Malatya'ya gelecek olan yazarların kitaplarını öğrencilere hediye etti.

Açılış töreninde yer alan Yazar Vehbi Vakkasoğlu'da, kendi kitaplarını öğrencilere dağıtırken, Vali Süleyman Kamçı'ya "Aşk Çağlayanı Mevlana" isimli kitabını imzalayarak hediye etti. Tören, okul önünde çekilen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. "Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" Projesi kapsamında belirlenen okullara kitap dağıtımları devam edecek.

13 Bin 500 Adet Kitap Dağıtılacak

13 Bin 500 Adet Kitap Dağıtılacak

13 Bin 500 Adet Kitap Dağıtılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim