• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

124 Koruyucu Aileye İletişim Semineri

124 Koruyucu Aileye İletişim Semineri
Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 124 koruyucu aileye, koruyucu olarak yanlarına aldıkları çocuklarla daha iyi bir iletişim kurmaları...

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 124 koruyucu aileye, koruyucu olarak yanlarına aldıkları çocuklarla daha iyi bir iletişim kurmaları amacıyla eğitim verildi.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koruması altında bulunan çocukları sahiplenen 124 aileye iletişim semineri verildi. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitimlerde kurum personelleri tarafından çocukla iyi iletişim kurabilme yolları anlatıldı. Koruyucu ailelerin örnek kişiler olduğunu belirten Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, koruyucu ailelerin toplumun birer kahramanı olduğunu belirterek, "Çocuklarımıza yuvanızı, yüreğinizi açtınız. Bu çocuklarımıza nasıl davranmanız konusunda sizleri eğiteceğiz. Sevginin okulu yok, ancak daha bilimsel bir eğitimden geçeceksiniz" dedi. Manisa'da sevgi evlerinin kapatıldığını ve belirli apartmanlarda çocuk evlerinin açıldığını kaydeden Konan, her çocuğu aileye kavuşturma istediklerini dile getirdi. Konan, "Manisa'da daha önce yurt ve yuvalarda ihmal ve istismar nedeniyle kalan çocuklara koyucu aile olanlara yönelik eğitim çalışması yaptık. Çocuk aile arasında uyum, ailenin çocuğa yaklaşım tarzı konularında bilgilendiriyoruz. Devletin koruması altında olan çocukların bizden ayrıldıktan sonra özgüvenli, ayakları üzerinde durabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. 124 çocuk koruyucu aile yanında, 5 tanesi uyum aşamasında. 30 çocuğumuzun da dosyası hazırlanıyor. Sevgi evleri kapatıldı. Çocuk evlerinde bulunan çocuklar da koruyucu aileye gidecek. Manisa'da 16 çocuk evinde 91 çocuk var. Her çocuğu her aileye vermiyoruz. Belirli bir süre geçiriyorlar. Eğer uyum olursa veriliyor" diye konuştu.

Ayrıca yoksulluk nedeniyle çocuklarına bakamayan ailelerin çocuklarından ayrılmamaları için maddi destek sağladıklarını kaydeden Konan, çocuk başına yapılan yardımlarla ailelerin dağılmadığını söyledi. Konan, "Ekonomik koşullardan dolayı çocuklarına bakamayan ailelere maddi destek sağlıyoruz. Manisa'da 982 aileye yardım yapıyoruz. Bu ailelere çocuk başına eğitim ve yaş durumuna göre 400 liradan başlayıp 800 liraya kadar destek veriliyor" dedi.

Eğitime katılan koruyucu aileler 5 günlük eğitimin ardından sertifika alacak.

124 Koruyucu Aileye İletişim Semineri

124 Koruyucu Aileye İletişim Semineri

124 Koruyucu Aileye İletişim Semineri

124 Koruyucu Aileye İletişim Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim