• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

121 balkon 4 bin TL için yarıştı

121 balkon 4 bin TL için yarıştı
Antalya Büyükşehir Belediyesinin kentin en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere bu yıl ikincisini düzenlediği "En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nda...

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kentin en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere bu yıl ikincisini düzenlediği "En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri törenle veridi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya'da yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak, görselliği yüksek mekanlar oluşturmak, çevreyi güzelleştirmek, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen "En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması" sonuçları açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş. temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından, En Güzel Balkon, En Güzel Konut Bahçesi, En Güzel Apartman Bahçesi, En Güzel Site Bahçesi, En Güzel İşyeri Bahçesi kategorilerinde düzenlenen yarışmada ilk 3 belirlendi.

"Çiçekle Antalya'yı güzelleştirenler, kente büyük iyilik yapan insanlardır"

Alanlarında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini vermek üzere Büyükşehir Belediyesi bahçesinde tören düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçmiş yıllarda kentin portakal çiçeği, begonvil, akşam sefası, hanımeli çiçekleri kokusuyla dolu olduğunu hatırlattı.

Türel, ikinci dönem göreve gelmesiyle birlikte çiçek şehri projelerinin başlatıldığını dile getirerek, "Çiçek Açan Şehirler Yarışmasında, dünya birinciliğini elde ettik. Ardından En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışmasını başlattık. Balkonunu, bahçesini emek vererek çiçeklendiren, güzelleştiren hemşehrilerimiz sadece kendilerine değil şehrimize de katkı sağlamışlardır. Çiçekle Antalya'yı güzelleştirenler, kente büyük iyilik yapan insanlardır" dedi.

"121 bahçe katıldı"

Yarışmaya 121 balkon ve bahçenin katıldığını kaydeden Türel, "Biz, bu çevre hassasiyetini, yarışmalarla farkındalık haline getirelim. Her sene artan katılımcı sayısı doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Katılımcılar içinde iki türlü zorlu bir seçim yapıldı. Jüri tarafından seçilen balkon ve bahçeler uzman ekip tarafından yerinde de görüldü. Sadece fotoğraflar üzerinden bir değerlendirme yapılmadı ifadelerine yer verdi.

Dereceye girenler

En Güzel Balkon Yarışmasında birinci Lütfi Yazkan, ikinci İrfan Ünver, üçüncü Mine Önel oldu. Bahçe dalında Gül Uysal birinciliği, Feray Aksoy ikinciliği, Kerime Göbüş üçüncülüğü elde etti. Apartman bahçesi dalında, birinciliği Şeyda Adıbelli, ikinci Tuğba Melekoğlu, üçüncülüğü ise Alman Anna Barbara Şutuertz kazandı. Site bahçesi dalında, Sedat Timur birinci, Kadir Çetin ikinci, Sunay Ethemoğlu üçüncü oldu. İşyeri kategorisinde ise Himmet Öcal birinci, Hüseyin Küçükcoşkun ikinci, Ömer Faruk Yıldız ise üçüncülüğü elde etti.

Türel, konuşmasının ardından jüri üyesi ve dereceye girenlere para ödülü ve plaketini takdim etti. Yarışmanın birincilerine 4 bin, ikincilerine 2 bin, üçüncülerine ise biner lira para ödülü verildi.

121 balkon 4 bin TL için yarıştı

121 balkon 4 bin TL için yarıştı

121 balkon 4 bin TL için yarıştı

121 balkon 4 bin TL için yarıştı

121 balkon 4 bin TL için yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim