• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

120 Kişiyi Dolandırmadan Önce Mirasından Feragat Etmiş

120 Kişiyi Dolandırmadan Önce Mirasından Feragat Etmiş
İzmir'de aynı daireyi 120 kişiye satarak dolandırma iddiasıyla açılan davada, şüphelinin olayı gerçekleştirmeden önce bütün mirasından feragat ettiği...

İzmir'de aynı daireyi 120 kişiye satarak dolandırma iddiasıyla açılan davada, şüphelinin olayı gerçekleştirmeden önce bütün mirasından feragat ettiği ortaya çıktı.

İzmir Gaziemir'de müteahhit H.P. ve ortağı S.Ö. hakkında aynı daireyi 120 kişiye satarak dolandırma iddiasıyla açılan dava dosyasında, şüphelinin olayı gerçekleştirmeden önce bütün mirasından feragat ettiği ortaya çıktı.

YAKLAŞIK 10 MİLYON DOLANDIRMIŞLAR

Mağdur olan ailelerin avukatlarından Mustafa Erdem Yavuz, "48 dairelik proje 120 kişiye satılmış ve 8-10 milyon lira dolandırıcılık söz konusu. Bu projeyi yapan şüpheli müteahhit bu projenin sıkıntıya gireceğini anladığı andan itibaren mirasından ve babasının mirasından feragat etmiş. Bu sebeplerle şu an cumhuriyet savcılığında dosya birleştirildi. Birleştirildikten sonra savcımız bu olayın vahametini ve dolandırıcılık iradesini tespit etti. Umarım en yakın zamanda iddianame düzenlenerek kovuşturma aşamasına geçilecek. Bu konuda beklentimiz yüksek ve umudumuz var. Biz dosyayı yakından takip ediyoruz" dedi.

"300 YIL CEZA BİLE VERİLEBİLİR"

Şüphelilerin nitelikli dolandırıcılık suçu itibariyle zincirleme suç hükmünden yararlanamadığını da anlatan Yavuz, "Yargıtay bu tip dosyalarla ilgili olarak her mağdur açısından ayrı ayrı cezalandırılması gerektiğini hükmediyor. Bu sebeple 123 mağdur olduğunu ve her birine en alt sınırdan bile ceza verildiğini varsayarsak 300 yıl ceza verilmesi bile mümkün. Bunun dışında söz konusu suçta birden çok failin bulunduğu ve birden çok failin suç işleme kastıyla bir örgüt teşekküle ettikleri yönünde. Savcı bey bu hususu da araştırıyor. Eksisiyle artısıyla soruşturma dosyası devam ediyor" diye konuştu.

"MAĞDURLAR BOŞANMA NOKTASINA GELDİ"

Mağdur olduklarını söyleyen 48 ailenin orta gelirli aileler olduğunu ve kimilerinin boşanma noktasına geldiğine dikkat çeken Av. Mustafa Erdem Yavuz şunları söyledi: "Mağdurların özellikleri orta sınıf aileden gelme, sigortalı olarak çalışan insanlar. Bunlar tüm kazançlarını buraya yatırmışlar ve içlerinde ailevi sorunlar yaşayan, kendisini ifşa etmeme için şikayetçi bile olmayan, annesinden, babasından, eşinden bunu gizleyen mağdurlar var. Bir ev alabilmek adına ne kadar birikimleri varsa buraya yatırmışlar. Birçoğunun ailevi problemleri ortaya çıkmış durumda, boşanma noktasına gelenler var."

İcrai takipler de yaptıklarını anlatan Av. Yavuz, dolandırılma işleminin profesyonelce yapıldığını ve şüphelilerin üzerinde mal varlığı bırakmadığından dolayı mağdurların zararının karşılanamadığını ifade etti.

120 Kişiyi Dolandırmadan Önce Mirasından Feragat Etmiş

120 Kişiyi Dolandırmadan Önce Mirasından Feragat Etmiş

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim