• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

12 yaşında online zorbalık kurbanı

ABD’de bir yıldan fazla bir süredir maruz kaldığı siber zorbalık nedeniyle intihar eden 12 yaşındaki Rebecca Ann Sedwick, giderek sayıları artan benzer intiharları tekrar gündeme taşıdı.
ABD’nin Florida eyaletindeki Lakeland kentinde yaşayan 12 yaşındaki Rebecca Ann Sedwick, Pazartesi sabahı okul kitaplarını giysilerinin altına sakladı, cep telefonunu evinde bıraktı ve dışarı çıktı.
 
Odasında geçirdiği son saatlerinde, akıllı telefonunda kullandığı Kik Messenger uygulamasındaki adını ‘Ölü Kız’a çeviren Rebecca, iki arkadaşına ‘Sonsuza kadar hoşçakalın’ mesajı attı. Evlerinin yakınındaki terk edilmiş bir çimento fabrikasına giden Rebecca, kendisini yüksek bir yerden aşağı bıraktı ve hayatına son verdi.
 
Rebecca’nın ölümünün ardından polis hemen soruşturma başlatırken, intiharın arkasındaki neden hemen anlaşıldı: Siber zorbalık.
 
Yetkililer, son bir yıl içinde sayıları 15’e ulaşan kızların, 12 yaşındaki Rebecca’yı internet ve mobil ortamda mesaj bombardımanına tuttuğunu ve ‘Ölmen gerekiyor’, “Neden kendini öldürmüyorsun’ mesajlarıyla baskı altına aldığını ortaya çıkardı.
 
İntiharından önce arkadaşlarına attığı mesajlarından birince “Atlayacağım” dediği öğrenilen Rebbecca’yı intihar edenleri bulmak için, polis küçük kızın arkadaşlarına ait cep telefonu ve bilgisayarları topladı.
 
TEK ÖRNEK DEĞİL
 
Huffington Post’un haberine göre, Rebecca’nın maruz kaldığı zorbalık bir yıl önce bir ‘erkek arkadaş mevzusundan’ dolayı başladı.
 
Crystal Lake ortaokulunda okuyan Rebecca’nın, eskiden arkadaşı olan bir kızla kavga ettiği için geçici olarak uzaklaştırıldığı öğrenildi.
 
Lakeland polis teşkilatından Şerif Graddy Judd, ‘kız arkadaşlarının Rebecca’yı terörize ettiğini ve küçük kızın gün geçtikçe daha fazla bunalıma girdiğini’ belirtti.Judd, “Rebecca’nın notlarını okumak yüreğinizi parçalardı” ifadesini kullandı.
 
untitled-12.20130914123814.jpg
 
Rebecca'nın intihar ettiği fabrikanın önüne küçük kızı anmak için çicek ve hediyeler bırakıldı.
 
Rebecca’nın, girdiği depresyon nedeniyle geçtiğimiz yıl Aralık ayında bileklerini kestiği ve üç gün hastanede kaldığı belirtildi. Daha sonra okulda bir kavgaya karışan Rebecca’nın ailesi, çareyi eğitime evde devam etmekte buldu.
 
Anne Tricia Norman ise ‘kızının sürekli güleryüz takındığını ve kendisinin olayın ciddiyetinden haberdar olmadığını’ söyledi.
 
İntiharın ardından Rebecca’nın arkadaşları ve aileleriyle görüştüklerini belirten polis, ‘dijital ortamdaki zorbalığım çok fazla intihara neden olduğunu’ belirtti.
 
AP haber ajansının verdiği bilgiye göre, Ekim 2010’dan bu yana siber zorbalık en az 10 gencin intiharına neden oldu. Yetkililer, gerçek rakamın en az iki kat fazla olduğunu düşünüyor.
 
Bir örnek, 2006 yılında komşusunun internette yarattığı sahte erkek arkadaş nedeniyle bunalıma giren ve intihar eden 13 yaşındaki Megan Meier. Meier’i intihara sürükleyen Lori Drew adındaki kadın, üç kez suçlu bulunmasına rağmen nihayetinde aklanmıştı.
 
untitled-13.20130914124024.jpg
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim