• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

12. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

12. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından takdim edilen 12.Teknoloji Ödülleri'ne yenilikçi şirketler damga vurdu. Etkinlikte büyük ölçekli ürün kategorisinde ASELSAN ve İlko Argem, juri özel ödülü kategorisinde Hexegon ve Karsan, büyük ödül kategorisinde ise Ford-Otosan birinci oldu.

Bu yıl 23 ilden 170 başvuruyla 36 finalistin yarıştığı 12 Teknoloji Ödülleri'ne TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, TTGV Başkanı Cengiz Ultav bir çok firma temsilcisi katıldı. Wyndham Grand İstanbul Levent Otel'de yapılan törende konuşan Symes, "Sanayi 4.0'ın önemine değindi. Symes şunları söyledi:

"Sanayi 4.0 Türkiye'nin düşük katma değerli üretim kısır döngüsü yerine artan yüksek katma değerli yatırımlar döngüsüne erişim potansiyalini bizlere sağlayacak. Türkiye, mevcut rekabetçi çözüm pozisyonunu korumak ve sağlamlaştırmak çeşitli yapısal zorluklarla da karşı karşıya. İhracat için ithalata yüksek bağımsızlığımız, katma değerli ürünlerin toplam üretim içindeki düşük payı, sınırlı iş gücü yetkinlikleri ve iş gücünün sanayiden hizmet sektörüne doğru kayması bu engellerin başlıcaları. Söz konusu kısıtları aşmak için tüm paydaşların özellikle de devletin, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının bütünsel ve birbiriyle uyumsal hareket etmesi büyük önem taşıyor."

65. Hükümet programında da Endüstri 4.0 ifadesi kullanılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Symes sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanayinin küresel rekabet gücünü arttırmayı mümkün kılmak üzere dijital ve teknolojik çözüm sağlayacak bu yaklaşımı son derece önemsiyoruz. Bu konuda bir süredir Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yürütmekte olduğumuz çalışmaları da önümzdeki dönemde de sürdüreceğiz ve takipçisi olacağız. Aslında bugün bir yönetim kurulu üyemiz ve genel sektreterimiz bakanlıkta Sanayi 4.0 ile ilgili bir platformun oluşturulması için bir çalışma toplantısındalar. Böyle bir platformun hayata geçmesi ve bütün sivil toplumu ve bütün paydaşları kapsayacak bir platformun ortaya çıkmasını son derece önemsemesini de son derece önemsiyoruz."

"Gençlere eğitim hayatları sırasında yenilikçi düşünce yetilerini ve katma değeri yüksek becerilerini geliştirebilecekleri imkanlar sunmamız gerekiyor." diyen Symes, "Bahsetmiş olduğumu dijitalleşme, Sanayi 4.0 içinde yüksek nitelikli iş gücü yapısına dönüşüm gerekiyor. Bu da olmazsa olmazlarımız arasında. Eğitimin niteliğinde çok ciddi bir sıçrama yapmamız şart. 12. teknoloji ödüllerine katılan tüm proje sahiplerini gönülden tebrik ediyorum. TTGV VE TÜBİTAK'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Törende dereceye girenler ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Ergin, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Ultav ve TÜSİAD Yönetim Başkanı Symes'ın elinden aldı.Cihan

12. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

12. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

12. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

12. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

12. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim