• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

12. Kastamonu Günleri

12. Kastamonu Günleri
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Kırk Barajı Projesi, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız ve Orman Su işleri Bakanımız bu işe...

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Kırk Barajı Projesi, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız ve Orman Su işleri Bakanımız bu işe kulak verdiler, gerçekten önemli olduğuna inandılar ve programı aldılar şu anda ihalesi yapılmak üzere. Gerçekten bu barajın yapılması hem ilave 19 km yol ile beraber Kastamonu'yu geliştirecek bir projedir" dedi.

12. Kastamonu Günleri Atatürk Kültür Merkezi'nde TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu Valisi Şehmuz Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Babaş ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla başladı. 30 Mart -3 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Kastamonu Günleri'nde açılan stantlarda Kastamonu kültürü ve yöresel ürünleri tanıtılıyor. Törende bir konuşma yapan Kastamonu Belediye Başkanı Babaş, "Kastamonu gerçekten tarihiyle, ,kültürüyle, dokusuyla, maneviyatıyla önemli bir şehir. Her zaman şunu söylüyorum Osmanlı'nın 16 sancağından birisi. Bir devlet kültürü olan şehirdir. Bu kültürü elimizden geldiği kadar sürdürmeye devam ediyoruz. Kastamonu her şeyiyle 12 ay turizm yapan kültürel bir şehirdir" ifadesi kullandı.

"İnşallah Mayıs'ın ilk haftası Evliyalar Haftası olarak kutlayacağız" diyen Babaş şöyle devam etti:

"Ben burada Kastamonu Evliyalar Haftası'na kıymetli misafirleri davet etmek istiyorum. Bir de 26 Mayıs'ta Ahşap Fuarı var. Kastamonu'ya özgü, Kastamonu'nun ahşabını, doğasını ortaya çıkaran bir organizasyondur. Şu anda sahada 250 "ye yakın proje var. Bunların hepsini hızlı bir şekilde götürmeye çalışıyoruz. Bu bir ekip işidir ve bu çalışmalarda bize destek olan teşkilatıma çok teşekkür ederim. Öyle büyük bir projemiz vardı ki gerçekten Kastamonu'yu bölgesel olarak geliştirecek bir projeydi. Kırk Barajı Projesi, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız ve Orman Su işleri Bakanımız bu işe kulak verdiler, gerçekten önemli olduğuna inandılar ve programı aldılar şu anda ihalesi yapılmak üzere. Gerçekten bu barajın yapılması hem ilave 19 km yol ile beraber Kastamonu'yu geliştirecek bir projedir."

Babaş, "Tabii bende pirimizin sözüyle bitirmek istiyorum; "Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle olsun" diye konuştu.

12. Kastamonu Günleri

12. Kastamonu Günleri

12. Kastamonu Günleri

12. Kastamonu Günleri

12. Kastamonu Günleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim