• BIST 9712.6
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

11’inci Runatolıa Heyecanı Başlıyor

11’inci Runatolıa Heyecanı Başlıyor
Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu sporseverlerin katılımı ile 11'inci yılında 11 bin kişinin katılımı ile gerçekleşecek.

Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu sporseverlerin katılımı ile 11'inci yılında 11 bin kişinin katılımı ile gerçekleşecek. Maraton 4 Mart tarihinde başlayacak.

Organizasyon bünyesinde Muratpaşa Kent Meydanı'nda çocuklar için düzenlenecek minik adımlar koşusu, kadınlara özel yüksek topuk koşusu ve kısa mesafe koşmak isteyenler için Terracity Run koşuları yapılacak.

8 BİN KİŞİ KATILMASI BEKLENİYOR

6 Mart Pazar günü ise Uluslararası Runatolia Maratonu düzenlenecek. Runatolia'ya bu yıl 8 bin kişi, Terracity Run altında gerçekleştirilecek halk koşusuna ise 3 bin kişinin katılması bekleniyor. Runatolia maratonu 10 kilometre, 21 kilometre ve 42 kilometre olmak üzere 3 farklı mesafede, Terracity Run'da 4 kilometre mesafede gerçekleştirilecek.

7 SANTİMETRE TOPUKLA KOŞACAKLAR

Yüksek Topuk koşusu bu yılda yine kadınların buluşması noktası olacak. 7 santimetre yüksekliğindeki topuklu ayakkabı ile sadece 100 kadının katılımıyla sınırlandırılan ve 20'şerli 5 grup halinde mücadele edecekleri ödüllü yarışma 5 Mart cumartesi günü Muratpaşa Belediyesi yanındaki kent meydanında yapılacak ve startı Doğukan Manço verecek.

40 FARKLI ÜLKEDEN 2 BİN YABANCI SPORCU

Antalya Belek Gloria Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan, Turset Project Manegement Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Emeklioğlu, maratona 40 farklı ülkeden 2 bin yabancı sporcunun katılacağını söyledi. Organizasyonun 2 ayağının olduğunu söyleyen Emeklioğlu, "Bunlardan bir tanesi iç pazar, Türkiye pazarındaki spor, sağlık ve turizm etkileşimidir. Bu organizasyonun ikinci ayağı ise spor turizmi, kış turizmi etkileşimi sağlamaktır. Sporcuların buraya gelmesi için bin tane kulüple görüşüyoruz. Bu kapsamda Türkiye'yi tanıtıyoruz, bölgeyi tanıtıyoruz. Maraton sporu bireysel katılım anlamında en büyük aktif sporlardan bir tanesidir. Bir katılan sporcunun 100 etkileşimi oluyor. Bu maraton sayesinde kış turizmine ve spor turizmine ciddi anlamda destek veriyoruz" diye konuştu.

RUNATOLİA NEDİR?

Runatolia, 2006 yılında ilk kez düzenlenen, spor yapmayı ve sağlıklı yaşamı hayat tarzı olarak benimsemiş, 18 yaşından büyük herkese açık, performansa dayalı olmayan, profesyonelleri ve amatörleri aynı çatı altında buluşturan bir spor etkinliğidir. Bu yıl 11'ncisi düzenlenecek olan Runatolia'ya 11 bin yarışmacının katılması bekleniyor.

11’inci Runatolıa Heyecanı Başlıyor

11’inci Runatolıa Heyecanı Başlıyor

11’inci Runatolıa Heyecanı Başlıyor

11’inci Runatolıa Heyecanı Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim