• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

118. Tır Sakarya’dan Suriye’ye Uğurlandı

118. Tır Sakarya’dan Suriye’ye Uğurlandı
Sakarya İHH, Suriye'ye yardım çalışmaları kapsamında Arifiye'de toplanan bir TIR un Suriye Türkmeneli bölgesine dualarla uğurladı.

Sakarya İHH, Suriye'ye yardım çalışmaları kapsamında Arifiye'de toplanan bir TIR un Suriye Türkmeneli bölgesine dualarla uğurladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilciliği Suriye'de mağdur olan vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor. Yardım çalışmaları kapsamında Arifiye ilçesinde toplanan 1 TIR dolusu un Suriye Türkmeneli bölgesine gönderildi. Sakarya İHH Başkan Vekili Abdurrahman Şafak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2011 Mart ayında başlayan Suriye olaylarında şu ana kadar resmi rakamlara göre 500 bine yakın insan hayatını kaybederken yaralı ve kayıp sayısı ise milyonlarla ifade ediliyor. 5 yıldır bombalar altında hayatlarına devam etmeye çalışan yaklaşık 10 milyon Suriyeli bulunuyor. Saldırılar arttıkça en temel yaşam malzemelerine ulaşılamazken son aylarda Rusya'nın da sivil katliamlara başlaması ile birlikte halkın durumumu iyice kötüleşti. Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. Ülkenin çeşitli bölgelerinde ve kamplarında soğuktan ve açlıktan meydana gelen ölümleri göz önüne alarak gıda, sağlık ve barınma başta olmak üzere yapılan bağışları, kardeşlerimizin dertlerine çare olmanın gayreti içerisinde insani yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Suriye'deki savaş mağdurları için başlattığımız yardım kampanyasının devam ediyor. Bölgeye gönderdiğimiz TIR sayısı 118'e ulaştı. 118. TIR'ı doldurup Suriye Türkmeneli bölgesindeki mağdur ve mazlumlara gönderen Arifiye ilçemize çok teşekkür ederiz. Allah hayırlarını kabul etsin, işlerini bereketli kılsın inşallah" dedi.

Suriye dışında yerelde de insani yardım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Şafak, "Yetim sponsorluğu projesinde Türkiye'de ilk üçte yer alıyoruz. Su kuyusu, katarakt ameliyatı çalışmalarında da halkımızın vermiş olduğu desteğin artarak devamını arzu ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim