• BIST 9744.01
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

118 Konut İçin 20 Ocak’ta İhale Yapılacak

118 Konut İçin 20 Ocak’ta İhale Yapılacak
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Dağçeşme Mahallesi'ne TOKİ kanalıyla 118 adet 2+1 konut yapılması için karar çıktığını müjdeledi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Dağçeşme Mahallesi'ne TOKİ kanalıyla 118 adet 2+1 konut yapılması için karar çıktığını müjdeledi. TOKİ 20 Ocak'ta bu konutların yapılması için ihaleye çıkacak. Nisan veya Mayıs ayında inşaat sürecinin başlatılacağı, Temmuz veya Ağustos ayında da ön müracaatların alınacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Ankara da TOKİ ile yaptığımız görüşmeler esnasında gündeme gelen konular arasında Dağçeşme Mahallesi'ne yapmayı planladığımız konutlarda vardı. 3 yıldır bu konu ile ilgili çalışma yürütüyoruz. İlk müracaatımızda 300 adet konut yapılmasını istemiştik. Ancak o gün ki TOKİ iradesinin anlayışı gereği nüfusu 40 bin ve üzeri olan yerleşim alanlarında konut yapımı öteledi. Dolayısıyla bizim projemizde beklemek zorunda kaldı. Daha sonra biz bir formül geliştirerek alt gelir grubuna yönelik çalışma yaptık. Bugün geldiğimiz noktada TOKİ 20 Ocak'ta ihaleye çıkma kararı aldı. Burada 118 konut ve bir işyeri yapılacak. Konutların nitelikleri ise sadece 2+1 olacak. Biz aynı bölgede 150 adet konutu da 3+1e dönüştürmek adına müracaatta bulunduk. Sosyal yardımı kapsayan konut yapımlarının da başka bölgeye yapılmasını istedik. Önümüzde ki günlerde TOKİ aynı firmaya veya başka bir ihale yaparak 3+1 konut sistemi üzerinden Dağçeşme'de konut yapımına çıkacak" dedi.

MÜRACAATLAR TEMMUZ YADA AĞUSTOS'TA ALINACAK

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler müracaatların ne zaman ve nasıl yapılacağına dairde açıklamalarda bulundu. İnşaat sürecinin bu konuda önemli olduğunu vurgulayan Başkan Güler "Müracaatlar konusuna geldiğimizde ise TOKİ bu konutların inşaatına başladıktan sonra belli bir aşama kaydettikten sonra talepleri toplamaya başlıyor. Yani Ocak'ta ihale yapılacak, Nisan veya Mayıs ayında inşaat süreci başlayacak ve biz Temmuz yada Ağustos ayında kura çekiminde bulunmak şartıyla talepleri toplayacağız. Gerekli bilgilendirmeyi basın ve belediyemiz kanalıyla yapacağız" ifadelerini kullandı.

"KULAKTAN DOLMA BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN"

TOKİ kanalıyla ev sahibi olma hayalleri kuran vatandaşların kulaktan dolma bilgilerle meşgul olmamalarını isteyen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler gerekli açıklamaların başkanlık makamından doğrudan basın ve yayın kurumları aracılığı ile yapılacağını kaydetti. Güler " Ömerbey Mahallesi'nde de TOKİ eliyle 1000 konut yapılması için müracaatta bulunduk. Bu konuda işleyiş hızlı bir şekilde devam ediyor. Konutların nitelikleri de kısa sürede belli olacak. İnşallah Ocak ayının sonunda bu konuda ki bilgilendirmeleri siz değerli Tavşanlılılara yapacağız. Buradan halkımıza seslenerek bir isteğimi de ifade etmek istiyorum. Unutmayınız ki her konuda sizinle birlikte yürüyoruz. Bizden çıkmayan kulaktan duyma haberlere itibar etmeyiniz. Her türlü gelişmede ilçe halkını direkt başkanlık makamından bilgilendireceğiz" diye konuştu. (İT-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim