• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

118 Kilo Eroinin Ele Geçirildiği Tır’ın Sürücüsü Hakim Karşısında

118 Kilo Eroinin Ele Geçirildiği Tır’ın Sürücüsü Hakim Karşısında
Zonguldak'ta 2015 yılının Temmuz ayında ilk kez yurt dışına çıkacak olan TIR'dan şüphelenen narkotik ekiplerinin operasyonuyla 118 kilogram eroinin ele...

Zonguldak'ta 2015 yılının Temmuz ayında ilk kez yurt dışına çıkacak olan TIR'dan şüphelenen narkotik ekiplerinin operasyonuyla 118 kilogram eroinin ele geçirildiği TIR'ın Ukrayna uyruklu sürücüsü Mihail T., ilk kez hakim karşısına çıktı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 52 yaşındaki Ukraynalı Mihail T., tercüman ve avukatı hazır bulundu. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte polis merkezinde ve Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadeleri hatırlatılan sürücü, uyuşturucu sevkiyatıyla ilgili bir bilgisi olmadığını söyledi.

Cezaevinde tutuklu bulunan Mihail T., hazır bulunan tercüman aracılığıyla mahkemede ilk ifadesini verdi. TIR'ın dorsesinden bir bölümün çıkartılarak yerleştirilen eroinlerle bir alakası olmadığını ileri süren tutuklu sanık, patronunun talimatları doğrultusunda söylenilen işleri yaptığını anlattı.

"BEN SUÇLU DEĞİLİM"

Türkiye'ye ilk kez geldiğini dile getiren tutuklu sanık, mahkemedeki ifadesinde olayı şöyle özetledi:

"Beni Türkiye'ye gönderdiler. İstanbul Limanı'na geldiğimde beni iki kişi karşıladı. Beni karşılayan kişiler daha önce Ukrayna'ya gelmişti. Patronum bu kişilere güvenebileceğimi söylemişti. Beni karşılayan kişilerden birisi evraklarımı gümrükte yaptırdıktan sonra Haydarpaşa'da yükümü boşalttım. Hep beraber beni bir yere getirdiler. Çiftlik gibi bir evdi. Orada başka uyruktan karı koca bir çift köpeklere ve hayvanlara bakıyordu. Aracımı çiftlikte bulunan demir kapılı garaj gibi bir yere getirdiler. Orada beni misafir ettiler. Olaydan birkaç gün sonra elime bir telefon ve bir telefon hattı verdiler. Aracın navigasyonunu ve kendi hattımı kullanmamam gerektiğini söylediler. Bundan şüphelendim. Ancak patronumla da görüştükten sonra ne söyleniliyorsa onu yapmam gerektiğini söylediler. TIR boştu. Ankara'ya giderek yük almam gerektiğini söylediler. Ben de Ankara'ya gitmek üzere yola çıktım. Fakat yolda ters yöne girdiğim için navigasyonu açarak yoluma devam ettim. Verdikleri telefon da Türkçe olduğu için kullanmayı bilmiyordum. Kendi hattımı kullanmaya devam ettim. Ankara'ya vardığımda birkaç gün bekledim. Fakat Safranbolu'dan ızgara yükü almam gerektiği söylendi. Yükü alıp Zonguldak Limanı'na geldim. İki gün limanda bekledim. Sonrasında ise bu olay ortaya çıktı."

YAŞADIKLARINI ANLATIRKEN AĞLADI

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve KOM ekiplerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkartılan 118 kilo 486 gram eroinin ele geçirilmesiyle tutuklanan sürücü, hakim karşısında yaşananları anlatırken ağladı. Mihail T., "Ne biliyorsam anlattım. Beni geldiğim yerlere tekrar götürün. Ne gördüysem tekrar anlatayım. Ben suçlu değilim" dedi.

PİYASA DEĞERİ 40 MİLYON DOLAR

2015 yılının Temmuz ayında Ukrayna uyruklu Mihail T.'nin kullandığı (52) BH 3106 XM dorse plakalı TIR, Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelerek ızgaraları yükledi. Daha sonra Zonguldak Limanı'na gelen TIR, tüm işlemlerinin ardından Ukrayna'ya gideceği gemiye bindi.

Ancak TIR'ın Zonguldak'tan ilk kez yurt dışına çıkacak olmasından şüphelenen Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekipleri x-ray cihazına sokarak tarama yaptı. X-ray cihazının farklı yoğunlukta maddeleri göstermesi üzerine TIR özel hangara alındı. Ekipler narkotik köpekleri ile TIR'ın dorsesinde arama yaptı.

Köpeklerin dorse tabanına tepki vermesi üzerine, spiral ile tabanda bulunan özel kaplama kesildi. Yapılan kontrolde 115 paket içine gizlenmiş toplam ağırlığı 118 kilo 486 gram eroin ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 40 milyon dolar olduğu belirtildi.

15 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANDI

Mahkeme heyeti Türk Ceza Kanunu'nun 188/3 maddesine göre Mihail T.'nin 10 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığını hatırlattı. Mahkeme başkanı; TCK'nin 188/4 maddesi gereğince uyuşturucunun cinsinin eroin olması sebebiyle cezanın yarı oranında arttırılacağını belirterek sanığın 10 ila 15 yıl arasındaki hapis cezası istemiyle yargılandığını sözlerine ekledi.

Mahkeme; Mihail T.'nin tutukluluk halinin devamına karar verirken; duruşma başka bir tarihe ertelendi.

118 Kilo Eroinin Ele Geçirildiği Tır’ın Sürücüsü Hakim Karşısında

118 Kilo Eroinin Ele Geçirildiği Tır’ın Sürücüsü Hakim Karşısında

118 Kilo Eroinin Ele Geçirildiği Tır’ın Sürücüsü Hakim Karşısında

118 Kilo Eroinin Ele Geçirildiği Tır’ın Sürücüsü Hakim Karşısında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim