• BIST 9530.47
  • Altın 2478.944
  • Dolar 32.4593
  • Euro 34.6801
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

112 Personeline “adli vakalarda maddi delillere yaklaşım” eğitimi verildi

112 Personeline “adli vakalarda maddi delillere yaklaşım” eğitimi verildi
İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekiplerince, Yozgat'ta...

İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekiplerince, Yozgat'ta görev yapan 112 Acil Servis personeline "Adli Vakalarda Maddi

Delillere Yaklaşım" konusunda teorik ve pratik eğitimler verildi.

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğündeki Uzman Polis Memuru Mustafa Akbulut tarafından verildi.

Akbulut, olay mahallinde insanların sağlığını korurken, aynı zamanda bunun bir arka planı olan adli soruşturmanın sağlıklı olarak yürütülebilmesi için bu uygulamanın büyük katkı sağlayacağını belirterek bu eğitimi önemsediklerini belirtti.

Eğitimle, cinayet ve intihar gibi adli olaylarda olay yerinde müdahalede bulunan sağlık ekiplerinin adli vakalarda, tıbbi müdahalenin yanı sıra hukuki boyutta da doğru yaklaşımı hedeflendi. Eğitimde olay yeri, olayın özelliği, gelişebilecek tehlikeler, adli deliller, olayın üzerinden geçen zaman açısından değerlendirilmeler ile ilgili bilgiler verildi.

Olay yerinin doğru ve yeterince değerlendirilmesi, etkin güvenlik önlemlerinin de alınması ve olay yerindeki bulguların gözlenip değerlendirilmesi görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Yapılan pratik uygulamalı eğitimde ise 112 ekipleri bir cinayet vakasına müdahale etti. İlk yapılan senaryoda, ofisinde silahla öldürülen bir şahsa, olay yerine ilk gelen 112 acil ekipleri müdahale etti. Polis uzman eğitimciler, ekibin yaptığı doğrular ve yanlışlar üzerine bilgiler verdi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin yaptığı açıklamada; adli vakalara yaklaşım eğitimini önemsediklerini, ilde tüm 112 Sağlık personellerine verdiklerini ifade etti. Şahin;" Adli vakalarda olay yerine ilk giden polis ekipleri emniyet tedbirini aldıktan sonra, olay yerine ilk giren Olay Yeri Şube Müdürlüğü ya da 112 Acil Servis ekiplerimizdir. Burada da önemli olan suç veya suçluların olay yerinde bıraktıkları deliller oluyor. Olaya ilk giden sağlık görevlilerimizin bu konuda duyarlılığının artması ve farkındalığı artırmak adına eğitimler düzenleniyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim