• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

112 Ekiplerine Adli Vak’alara Yaklaşım Eğitimi

112 Ekiplerine Adli Vak’alara Yaklaşım Eğitimi
Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın imzaladığı protokol kapsamında il Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa...

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın imzaladığı protokol kapsamında il Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa "Adli vak'alarda maddi delillerle yaklaşım" eğitimi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ek binada düzenlenen eğitime İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan toplam 230 personel katıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olay yeri inceleme uzman ekipleri tarafından verilen eğitimler teorik ve uygulamalı olarak iki kısımdan oluşuyor. Uygulamalı eğitimlerde senaryo gereği gerçeği aratmayacak şekilde oluşturulan; çeşitli adli vakalar üzerinde uzman ekipler tarafından 112 personellerine olay yerinde nelerin delil olabileceği, tıbbi müdahalelerde bulunurken hangi delillere zarar gelebileceği gibi konular titizlikle anlatıldı.

"DELİLDEN SUÇLUYA ULAŞMAK KOLAYLAŞACAK"

Tatbikatı izleyen ve 112 personeline sertifikalarını veren Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, "Bu tatbikatın ben faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü güvenlik güçleri için artık günümüzde en önemli şey delilden suçluya gitme olayıdır. Burada da en büyük sıkıntımız yıllardan beri delillerin karartılmasıydı. Bu tatbikat sonucunda ben inanıyorum ki daha koordinasyonlu şekilde çalışılacak ve güvenlik güçlerimizin suçluya ulaşması biraz daha kolaylaşacak. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İKİ BAKANLIĞIN ORTAK PROJESİ

112 ekipleri ile Olay Yeri İnceleme ekiplerinin birlikte sergiledi tatbikatı ve projeyi değerlendiren İl Emniyet Müdürü Osman Ak ise "Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın müştereken yürüttüğü bir projedir. Herhangi bir olay vuku bulduğunda olay mahalline ilk giren kolluk ve 112 personeli oluyor. Bu bağlamda koordineli bir şekilde olayın faillerine en seri şekilde ulaşmada delillerin yok olmasını engellemek ve bu bağlamda müdahaleyi en üst seviyede yaparken bir taraftan da insan hayatına en üst seviyede önem vermektir. Bunu koordineli şekilde ortaya koyuyoruz. Bir eğitim programı ortaya koyduk. Ufak bir tatbikatla da sonuçlandırdık" diye konuştu.

Program, sertifika töreni ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. Programa Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi başta olmak üzere İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya ile daire müdürlerinin yanı sıra 112 ve emniyet personeli katıldı.

112 Ekiplerine Adli Vak’alara Yaklaşım Eğitimi

112 Ekiplerine Adli Vak’alara Yaklaşım Eğitimi

112 Ekiplerine Adli Vak’alara Yaklaşım Eğitimi

112 Ekiplerine Adli Vak’alara Yaklaşım Eğitimi

112 Ekiplerine Adli Vak’alara Yaklaşım Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim