• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

11 polis tutuklu 38 polis serbest

11 polis tutuklu 38 polis serbest
Gözaltında bulunan 49 polisten 38'i serbest bırakıldı, 11 polis hakkında tutuklama kararı verildi.

Sahur vakti gözaltına alınarak adliye nezarethanesinde bekletilen 49 polis hakkında verilen karar okunacak.

Sorgulamaları yapan 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, hala 17 şüphelinin sorgusu tamamlanmamasına rağmen sorgulama işlemine son verdi. Mahkeme, ifadeleri yarım kalan 17 polis ile birlikte 49 polis hakkındaki kararın 21.00'de açıklanacağı söylenmesine rağmen geç saatlere kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Saat 00.00 itibariyle Avukatlar duruşma salonuna alınmaya başlandı.

Gece yarısı yapılan açıklamada Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin nezarethanesinde tutulan 49 polisten 38'i serbest kaldı, 11'i hakkında tutuklama kararı verildi. Serbest bırakılan 8 kişi denetimli serbestlik ile serbest kaldı.
Tutuklanan polisler arasında polis müdürleri Mehmet Koçak, Yurt Atayün ve Sait Serdar Bayraktutan'ın olduğu ifade edildi. 

Mahkeme, serbest kalan 38 kişiden 8'i hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. 22 Temmuz soruşturmasında İstanbul Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç, "yurt dışına çıkış yasağı" konularak serbest bırakıldı. Soruşturmada mahkemede ifadesi alınamayan 17 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

Avukatlar Adliye önünde açıklama yaptı. İşte o açıklamadan satır başları:

Avukat Kemal Şimşek'in açıklaması:
 

Kamuoyunda bir fırtına gibi sahur operasyonu ile başlayan operasyon sonucunda ciddi bir algı operasyonu yürütüldü. Dağ fare doğurdu. 49 kişiden sadece 11 kişisi hakkında tutuklama kararı verildi. İfadesi alınamayanların ifadesi alınamadığı için tutuklu olmamalarına karar verildi. Onlarla ilgili nasıl bir yol izlenecek bilmiyoruz. 
 
Tutuklananların isimler:
 
Yurt Atayün,  Serdar Bayraktutan, Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Koçak, Ali Fuat Altuntaş, Şahin Akdeniz, Abdülkadir Ağır, Yunus Emre Uzunoğlu, Muhammed Kaya, Mehmet Öz...

Tutuklama kararlarına itiraz edeceğiz. Onların da serbest kalacağına inanıyorum. Bu 11 şahıs dışındaki herkes bugün serbest kalacaktır. Tutuklananların arkasındayız. Gözaltındakilerin savunma hakları kısıtlandı. Savunmalarını yeterli şekilde verilmelerine izin verilmedi. Delil sunulamadan böyle bir tutuklama kararı çıktı; itirazını yapacağız. Ondan da ümitliyiz. Umuyoruz ki adalet tecelli eder ve bu arkadaşlarımız da serbest kalır. İçeride bekletildik. Ciddi bir psikolojik savaş oluştu. Koridorda yüzlerce polisin arasında biz de beklemek zorunda kaldık. Nihayetinde böyle bir karar verildi.  Savunma avukatları olarak dosyada halen kendilerini suçlamaya yetecek delil olmadığını düşünüyoruz. Sonuna kadar bu davanın arkasındayız. Bu davanın sonucunda da bütün arkadaşlarımızın serbest kalacağından eminiz. Müvekkillerimiz, yıllarca vatan için kahramanca çalışmış insanlar"

"SİYASİ BİR SORUŞTURMA BU"

Avukat Kamil Ata ise, "Burada casusluktan suçlanıyor bu insanlar. Siyasi bir soruşturma bu soruşturma. Siyasi iktidar terör örgütleriyle kol kola geziyor. Bu suçlamanın haksız olduğunu biliyoruz. Mahkemenin tutuklama yapacağına emindik. İstenen buydu zaten. Bu nedenle de mahkemenin tutuklama yapacağına hazırdık. İçerideki insanlar da hazırdı; ancak mahkeme kısmi bir karar verdi" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim