• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

11 öğrenciyi taciz eden öğretmene tahliye

11 öğrenciyi taciz eden öğretmene tahliye
İzmir'de 11 öğrencisine cinse taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmenin tahliyesini talep etti ve duruşmayı erteledi.

İZMİR'in Urla ilçesinde görev yaptığı lisede 11 kız öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, 142 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan edebiyat öğretmeni O.O.Ö. ile tarafların avukatları katıldı.

Mağdur öğrencilerin avukatları Dursun Uğur Övdür ve Hüseyin Ediz Başak, olay nedeniyle müvekkillerinin ruh salığının bozulup bozulmadığının tespiti için rapor alınmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Kemal Göker, daha önce 4 kız öğrencinin ruh sağlığının bozulup bozulmadığına dair rapor alınmasına karar verildiğini ancak mağdurların ödenek yokluğu nedeniyle mağdurların Adli Tıp Kurumu'na gönderilemediğini, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'ndan yeni randevu alındığını buradan gelecek raporların beklendiğini söyledi.

Mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, sanığın tutuklu kaldığı süre ve yeni yapılan düzenlemenin sanık lehine sonuç doğurma ihtimali bulunması nedeniyle tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın sabit ikametgahı bulunduğu ve delillerin büyük oranda toplandığı gerekçeleriyle, Mahkeme Başkanı Hakim Kemal Göker'in karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanık O.O.Ö, Akhisar'da aynı suçtan 15 yıl hapis cezası aldığı dava dosyasının Yargıtay'da olması nedeniyle cezaevinden çıkamadı.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Geçen yıl nisan ayında, bir kız öğrencinin öğretmeninin tacizine uğradığını anlatması üzerine annesi B.K. öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Öğretmen O.O.Ö. İzmir'de başka bir liseye tayin edilirken, 11 öğrenci velisi daha öğretmenden aynı gerekçe ile şikayetçi olmuştu. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen O.O.Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuklanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim