• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

102 Ambulansın Dağıtım Töreni Edirne’de Gerçekleşti

102 Ambulansın Dağıtım Töreni Edirne’de Gerçekleşti
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ülkede son dönemde üst üste insanlık dışı terör eylemlerinin yaşandığını belirterek, "Çukur kazanları...

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ülkede son dönemde üst üste insanlık dışı terör eylemlerinin yaşandığını belirterek, "Çukur kazanları çukura gömeceğiz, tuzak kuranları o tuzaklara kendilerini yakalatacağız" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ülke genelinde 17 ile verilecek olan 102 ambulansın Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı mevkiinde düzenlenen dağıtım törenine katıldı. 102 ambulansın dağıtım törenini gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bugün burada ülkemizin 17 iline dağıtılacak 102 ambulansın dağıtım töreni yapıyoruz. Öncelikle bu ambulanslarla insanımıza acil sağlık hizmetleri sunacak olan ekiplerimize başarılar diliyorum" dedi.

"2023'E KADAR ÇOK DAHA FAZLA ŞEYLER DEĞİŞECEK"

Bakan Müezzinoğlu, 2002 yılından bu yana sağlık alanında büyük reformlar yapıldığına değinerek, "2023'e çok daha fazla şeyler değişecek. Sizlerle beraber değişecek. Çünkü sizler ve bu ülkenin insanı hizmetlerine en iyisine, en güzeline layıksınız. Bizlere de bu hizmetleri yapmak düşüyor. Bakın 2002 yılında Edirne'de 6 ambulans vardı ki bu bölgenin en güçlü ili 6 ambulansla Edirne. Tekirdağ'da 3, Kırklareli'nde 3 ambulans var. Toplam Trakya'da 12 ambulans vardı. Bugünlere geldiğimizde Edirne'de 44 ambulans var. Tekirdağ'da 54 ambulans, Kırklareli'nde yine 44 ambulansımız olmak üzere toplam bölgemizde 2002'de 12 olan ambulans sayısı bugün bölgede 140 ambulansa ulaştı. Bu sayıyla sizin emrinizdeyiz, sizin yanınızdayız. Çünkü biz istiyoruz ki, bu ülke insanı yan tarafa Yunanistan'a bakarken, Bulgaristan'a bakarken, "onlarda şu da varmış" değil, ben ondan daha iyi hizmet alıyorum diyebilmeli. Bunu bugün için sağlık hizmetlerinde başardık" diye konuştu.

"TRAKYA'DA TOPLAM YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI 501"

Bakan Müezzinoğlu, Trakya Bölgesi'nde sağlık alanında yapılan ve yapılması planlanan atılımlarla bölgede büyük bir ivme kazandıklarını dile getirerek, "Edirne'de sağlık alanında 2002 yılında yoğun bakım yatak sayısı 40'tı, bugün ise 168. Tekirdağ'da yoğun bakım yatak sayısı 23'tü bugün 248. Kırklareli'nde 6 idi, bugün 85. Toplamda 2002 yılında yoğun bakım yatak sayısı Trakya'nın tamamında 69'ken, bugün ise 501 adet yoğun bakım yatağımız var. Sizlere hayırlı olsun. Şu anda Sağlık Bakanlığı olarak biz 40 bin yatak kapasiteli 253 tane hastanenin inşaatını devam ettiriyoruz. Enez, İpsala, Keşan inşaatı devam ediyor mu? Süloğlu bitti bitecek mi? Lalapaşa bitti bitecek mi? Bu sadece Edirne'de yaptıklarımız. Dolayısıyla diğer taraftan da kamu-özel ortaklığıyla yaklaşık 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizi yapıyoruz. 2-3 yıl sonra 70 bin yatak kapasiteli hastaneleri bu milletin hizmetine sunacağız. Bunu kim yaptı? Millet yaptı. Ak Parti kim? Milletin partisi" ifadelerini kullandı.

"YAN GELİP DE YATARAK MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE ÇIKILMAZ"

Milletin başının dik olması ve dünyaya bakarken dik bakması için Ak Parti hükümeti olarak tüm gayret ve çabayı sarf ettiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bazen bazı arkadaşlarımız alınıyor. Hiçkimse alınmasın. Diyorum ki, bazıları Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatarak ondan geçiniyor diyorum. Halbuki büyük önder bu genç Cumhuriyeti bize miras olarak bırakırken, bir de vasiyet bıraktı. "Bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır" dedi. Yan gelip de yatarak muasır medeniyet seviyesinin çıkılır mı? Çıkılmaz. Bu hedefe yaklaşmak için gece gündüz demeden çalışmak gerekir mi? Dünya ile yarışmak gerekir mi? Evet. İşte biz de Ak Parti olarak 13-14 yıldır bunu yapıyoruz. Milletin başı dik dursun, dünyaya bakarken dik baksın diye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"TRAKYA SAĞLIK TURİZMİN MERKEZİ OLACAK"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Bölgesi'nin sağlık turizm merkezi haline getirmek için çaba sarf ettiklerine değinerek, "Önümüzdeki dönemde burayı sağlık turizminin merkezi yaparak Bulgaristan'daki, Makedonya'daki, Kosova'daki, Yunanistan'daki insanlara da sunacağız. Niye? Türkiye'nin bu potansiyeli var. Türkiye'nin sağlık çalışanları, sağlıktaki teknolojisi ve fiziki mekanları bunu başarıbilecek güçte de ondan. Biz hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza, yönetim dinamiklerimize, milletimize inanıyoruz, güveniyoruz ve hep beraber başarmaya devam edeceğiz" dedi.

"ÇUKUR KAZANLARI ÇUKURA GÖMECEĞİZ"

Ak Parti olarak arkalarında çil çil eserler bıraktıklarını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Bakın şu an yağmur yağıyor. Ne denir, "çil çil yağmur yağıyor" denir. Atalarımız arkalarında çil çil kubbeler bırakmış değil mi? Şimdi biz ne diyoruz? Ak Parti olarak arkamızda çil çil eserler bırakıyoruz. Bakın burada sıra sıra 102 ambulans var. Bunlar sokaklara dağılacak ve milletimizin hizmetine, can kurtaran, cana can katan hizmetleri vermeye başlayacak. Sizlerden istirhamım, tüm bu süreçlerde bu ülkenin büyümesinden, bu ülkenin gelişmesinden, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürüyüşünden rahatsız olanlara fırsat vermeyeceğiz. O rahatsız olanları elimizin tersiyle kıyıya iteceğiz. Çukur kazanları çukura gömeceğiz, tuzak kuranları o tuzaklara kendilerini yakalatacağız. Ayrıştıranlar asla başarılı olamayacaklar" diye konuştu.

"BİR MASUMU KATLEDECEK KADAR GÖZÜ DÖNENLERİ BURADAN LANETLİYORUZ"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ülkede son dönemde üst üste insanlık dışı terör eylemlerine muhatap olduklarını belirterek, "Ankara'da peş peşe geldi, geçtiğimiz hafta İstanbul'da oldu. Kendisini katlederken bir masumu da katledecek kadar gözü dönenleri buradan lanetliyoruz. Ama onlarla birlikte onların bu millete salmak istedikleri korkuya asla teslim olmayacağız. Dik duruşumuzla, birlik ve beraberlik anlayışımızla onları birlikte korkutacak, onlara hep beraber birlikte hesap soracağız. Yine hep beraber insanlığa karşı işlenen bu suçlara tavır koyacağız. Bizim bu anlamda karşılaştığımız sıkıntıları seyredenler de bugün artık o yılanın kendilerini de soktuğunu görmeye başladılar. Ne yazık ki bizim hissettiğimiz acıyı seyretme zevkini yaşama süreleri uzun sürmedi. Keşke ama keşke bir masum vatandaş hayatını kaybetmeseydi. Ama yanlışlığa seyirci kalmak, zulme rıza göstermek zalimliktir. Zulme rıza göstermek, hele hele teröre seyirci kalmak "döner dolaşır terör bir gün senin de kapını çalar" dedik, uzun sürmedi kapılarını çaldı. Şimdi diyoruz ki terör bir insanlık suçudur, nerede olursa olsun hep birlikte insanlık olarak karşı çıkmalıyız. Biz Türk milleti olarak terörizmin ağır bedellerini ödedik. İstiyoruz ki hiç kimse ödemesin. İstiyoruz ki o teröre destek verenler de bu olaylardan ders alsınlar ve terörizme destek olmasınlar. İnşallah önümüzdeki dönem terörizme tavır koyduğumuz, milletimizi de bundan uzak tuttuğumuz, sağlıklı, huzurlu bir dönem olur" dedi.

Öte yandan, ambulans dağıtım töreninin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı mevkiinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Tören alanına gelen vatandaşların araçları tek tek aranırken, vatandaşlar x-ray cihazlarından geçirilerek bölgeye alındı.

102 Ambulansın Dağıtım Töreni Edirne’de Gerçekleşti

102 Ambulansın Dağıtım Töreni Edirne’de Gerçekleşti

102 Ambulansın Dağıtım Töreni Edirne’de Gerçekleşti

102 Ambulansın Dağıtım Töreni Edirne’de Gerçekleşti

102 Ambulansın Dağıtım Töreni Edirne’de Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim