• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

101 Yıl Sonra Ecdatlarını Sahnede Yad Ettiler

101 Yıl Sonra Ecdatlarını Sahnede Yad Ettiler
Afyonkarahisar Kanlıca Bilgi Evi'nde faaliyet gösteren Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan "Ecdat Sahnede" projesi kapsamında...

Afyonkarahisar Kanlıca Bilgi Evi'nde faaliyet gösteren Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan "Ecdat Sahnede" projesi kapsamında "Çanakkale'den Mektup Var" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Abdullah Kaptan Konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü'nde sahnelenen, "Çanakkale'den Mektup Var" isimli tiyatro gösterisine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Semerkand Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Emin Birliktir, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılmış konuşmasını yapan Semerkend Vakfı Şube Başkanı M. Emin Birliktir, bu tiyatroyla çocukların ecdatlarını en güzel şekilde temsil ettiğini ifade etti. Birliktir, "Semerkand Vakfımız bünyesinde Kanlıca Bilgi Evi'nde faaliyet gösteren gençlik merkezi öğrencilerimiz Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu'na (GENÇ-KON) bir proje sunmuşlar ve projemiz kabul olmuş. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz Çanakkale ruhunu anlatabilmek adına bir tiyatro gösterisi sunacaklar. Gençlerimizin bu denli güzel işler başarması, ecdatlarını bu şekilde yad etmeleri bizleri son derece mutlu etmiştir. Çok güzel şeylerin başarıldığı, çocukların ilim irfan öğrendiği ve Afyonkarnahisar Belediyemizin de bizlere destek olduğu gençlik merkezimiz Kanlıca Mahallesi'nde güzel işlere imza atmaya devam edecek" diye konuştu.

"MURADIMIZ MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARINA SAHİP ÇIKAN NESİL YETİŞTİRMEK"

Dünyanın her tarafında faaliyet gösteren Semerkand Vakfı'nın siyasetle ve ticaretle işinin olmadığını aktaran Birliktir, "Bizim tek muradımız var; milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek. Eskiden "ben Türk'üm" demekte ayıptı, "ben Kürt'üm" demekte ayıptı. Kulun kuldan üstün olmadığına inanan bir inancımız var. Üstünlük sadece takvadadır oda sadece kendini ilgilendirir. Dolayısıyla şimdi izleyeceğiniz tiyatro da nispeten anlatacaktır ama ellerinde bir sürü teknolojik silahlarla piyade tüfeğine karşı savaş açan o Hristiyan toplumu bu toprakları ele geçiremedi. Bu şehitler boşuna şehit olmadı. Bu vatan kolay kazanılmadı, kolayda elden çıkmaz. Kanla alında bu vatan, kanla verilir. Bizi muhacir konumuna düşürmezsin ve bizi cenabı Allah iyi bir ensar olabilmeyi nasip etsin" dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu tarafından desteklenen ve Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri tarafından 4 aylık temel tiyatro eğitiminin ardından hazırlanan "Ecdat Sahnede" projesi, "Çanakkale'den Mektup Var" isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Çanakkale ruhunun yaşları 12-14 arasında değişen gençler tarafından sergilenmesi salonda bulananlar tarafından büyük beğeni ve alkış alırken, gösteri esnasında seyircilerin zaman zaman duygulanarak gözyaşı döktüğü gözlendi.

101 Yıl Sonra Ecdatlarını Sahnede Yad Ettiler

101 Yıl Sonra Ecdatlarını Sahnede Yad Ettiler

101 Yıl Sonra Ecdatlarını Sahnede Yad Ettiler

101 Yıl Sonra Ecdatlarını Sahnede Yad Ettiler

101 Yıl Sonra Ecdatlarını Sahnede Yad Ettiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim