• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

100'den fazla Milletvekili 2 haftadır meclise gitmiyor!

100'den fazla Milletvekili 2 haftadır meclise gitmiyor!
AKP teşkilatını sarsan istifalar AKP grubunu rahatsız etmeye başladı.100 milletvekilinin iki hafadır meclise gelmesi dikkat çekti.

AKP’de, 30 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından başlayan istifa furyası son sürat devam ediyor. Şu ana kadar 20 il başkanının istifası alındı. Bu sayının 43-45 olacağı belirtiliyor. Ayrıca 550’ye yakın ilçe yönetiminin de istifa ettirilmesi hedefleniyor. İstifalara gerekçe olarak seçim başarısızlığı, Köşk hazırlığı, paralel mücadele gibi farklı gerekçeler gösteriliyor. Ancak teşkilat atamaları AKP’de ciddi rahatsızlık oluşturmuş durumda…

MECLİS’E GİTMİYORLAR

İki haftadır Meclis çalışmalarına katılan vekil sayısında da ciddi düşüş var. AKP grubu, karar yeter sayısı nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Vekillere sürekli ‘Acil Genel Kurul’a gelin’ mesajları atılıyor. Ancak bu sayı 150-200 vekil arasında değişiyor. 100’den fazla milletvekili Genel Kurul çalışmalarına katılmıyor. Cumhurbaşkanı adaylığına kesin gözüyle bakılan Başbakan Tayyip Erdoğan ise halefi konusunda A, B ve C seçenekleri hazırladı.

İLK TERCİHİ O OLDU

Erdoğan’ın kafasındaki ilk veliaht HAS Parti’yi kapatıp AKP’ye gelen Numan Kurtulmuş’tu. Şu anda da parti yönetiminde Kurtulmuş ve onun ekibi güçlü durumda… Mustafa Şentop, Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül gibi isimler Kurtulmuş’un ‘genel başkanlığını’ istiyor. Ancak 30 Mart sonrasında Kurtulmuş’un şansı azaldı.

İBRE DAVUTOĞLU’NA KAYDI

Erdoğan ve danışman kadrosu, Kurtulmuş seçeneği gündemden düşünce yerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu hazırlıyor. Başbakan’a yakın isimler Davutoğlu için kulis yapıyor, kamuoyu oluşturuyorlar. Ancak AKP’de genel eğilim hem Kurtulmuş hem de Davutoğlu’nun partiyi 2015 seçimlerine güçlü bir şekilde götüremeyeceği yönünde… O nedenle bu iki ismin genel başkanlık ve Başbakanlık şansı pek görülmüyor.
 
ERKEN SEÇİM

Partide ilk seçenek olarak görülen ancak Erdoğan’ın son tercihi Abdullah Gül formülünün hayata geçirilmesi bekleniyor. Ağustosta Erdoğan Köşk’e çıkarsa 2015 yılına kalmadan sonbahar aylarında erken genel seçime gidileceği konuşuluyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim