• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

100 Kişinin Alınacağı ‘Girişimcilik Kursu’ İçin 400 Başvuru

100 Kişinin Alınacağı ‘Girişimcilik Kursu’ İçin 400 Başvuru
Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatsa Genç İşadamları Derneği(FAGİAD), İŞKUR ve KOSGEB işbirliğince düzenlenen ve 100 kişinin alınacağı "Girişimcilik Kursu"...

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatsa Genç İşadamları Derneği(FAGİAD), İŞKUR ve KOSGEB işbirliğince düzenlenen ve 100 kişinin alınacağı "Girişimcilik Kursu" mülakatlarına 400 kişi başvuru yaptı.

4 sınıf olarak 25'er kişilikten 100 kişinin taleplerinin kabul edileceği mülakatlarda girişimciler yoğun ilgi gösterdi. Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleşen mülakatlarda Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik ve KOSGEB yetkilileri hazır bulundu.

Tek tek mülakatlara katılan girişimcilere açacak oldukları işyerleri ile ilgili fikirleri alınırken Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak girişimcilere yaptığı açıklamada, "4 sınıf olarak kursu gerçekleştireceğiz. Buradaki kurslara katılan girişimcilere sertifikalarını vereceğiz. Girişimcilik belgesi alanların Ordu ekonomisine önemli katkıda bulunacaktır. KOSGEB biraz daha farklı destek verecek. FAGİAD ve İŞKUR olarak bizler sertifikaları kazandırma noktasında sizlere yardımcı oluyoruz. Ondan sonraki süreçte KOSGEB ve uzmanları proje yapmalarında girişimcilere yardımcı olacak. Eğitim süreçleri KOSGEB hibelerinden nasıl istifade edeceğiniz konusunda sizlere bilgilendirecek. 70 saatlik temel eğitim girişimcilik kursunu alacaksanız. Her zaman birlikte hareket edeceğiz girişimcilerimizle. Fatsa bölgemizde bu konuda duyarlı davranarak istihdam konusunda yardımcı olan FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik'e teşekkür ediyorum. Yoğun bir başvuru yapıldı. İş planı ve programı olan ciddi girişimcileri seçeceğiz. Yeter ki girişimciler bu hibelerden sonuna kadar yararlansınlar. Bölgemizin yatırımcılara ihtiyacı var. İstihdam için yatırımcıların olması gerekiyor. Yatırım altyapılarını Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz ve kamu kurum ve kuruşları yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi kurulacak istihdam sorunu bitecek, havaalanı açılacak işsizlik sona erecek. Kamu kurumları istihdam alanları değildir. İstihdam artırmaya destek olan onun altyapısını oluşturan kurumlardır" dedi.

Mülakatlar sonucunda girişimcilik kursuna katılacak olan 400 kişiden 100'ünün ismi 1 hafta sonra açıklanacağı bildirildi.

100 Kişinin Alınacağı ‘Girişimcilik Kursu’ İçin 400 Başvuru

100 Kişinin Alınacağı ‘Girişimcilik Kursu’ İçin 400 Başvuru

100 Kişinin Alınacağı ‘Girişimcilik Kursu’ İçin 400 Başvuru

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim