• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

100 bin sağlık çalışanına müjde

100 bin sağlık çalışanına müjde
Ön lisans mezunu yaklaşık 100 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama hakkı geldi.

Söz konusu kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, uzun uğraş ve mücadele sonrası elde ettikleri lisans tamamlama hakkının sağlık çalışanlarını sevindirdiğini söyledi. Lisans tamamlamanın Sağlık-Sen'in en önemli kazanımlardan biri olduğunu ifade eden Memiş, sağlık çalışanlarının eğitim hakkı için verdikleri mücadele neticesinde ilk olarak ebe, hemşire, sağlık teknikerleri için lisans tamamlama hakkı sağladıklarını, bu haktan bütün sağlık çalışanlarının yararlanması için de şimdiye kadar mücadele ettiklerini belirtti. Düzenledikleri Türkiye Buluşması'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olarak katıldığını ve taleplerine olumlu karşılık verdiğini hatırlatan Memiş, "Her platformda dile getirdiğimiz taleplerimizi o tarihte başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha ilettik. Başbakanımız olarak bizleri kırmadı ve yıpranma payı, kreş açılması ve lisans tamamlama konusunda teşkilatımızın huzurunda bizlere söz verdi" dedi.

Kanunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla yürürlüğe girdiğini belirten Memiş, YÖK nezdinde girişimlerde bulunarak süreci hızlandıracaklarını ifade etti.

Düzenleme söz konusu Kanun'un 32. maddesinde şu şekilde yer aldı:

"Geçici Madde 69- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulu'nun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik programları dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulu'nun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulu'nca belirlenir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim