• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

100 Bin Kişiye Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

100 Bin Kişiye Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
İstanbul Anadolu Yakası'ndaki organize sanayi şirketleri ve Medical Park Hastaneler Grubu, sağlık alanında dev bir işbirliğine imza attı.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki organize sanayi şirketleri ve Medical Park Hastaneler Grubu, sağlık alanında dev bir işbirliğine imza attı. "Herkes İçin Sağlık" felsefesiyle 17 ilde 25 hastaneyle faaliyet gösteren Medical Park, BTN Sigorta işbirliğiyle Anadolu Yakası'ndaki 100 bin organize sanayi çalışanı ve ailesine sağlık hizmeti verecek.

BTN Sigorta ve İstanbul Anadolu Yakası'ndaki organize sanayi siteleri arasında Tamamlayıcı Sağlık Sigortası anlaşması yapıldı. İMES Sanayi Sitesi'nde imzalanan protokolle, Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgeleri çalışanları ve aileleri, Medical Park hastanelerinde ayaktan ve yatarak tedavi hizmetlerinden fark ödemeden faydalanacak.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun huzurunda gerçekleştirilen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası protokolü imza törenine, Medical Park Hastaneler GrubuYönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Usta,İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar,Anadolu yakasındaki pek çok Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi Sitelerinin başkan ve yöneticileri, protokol kapsamındaki ekonomi gazetecilerini temsilen Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak,BTN Sigorta Genel Müdürü Dr. Ruhsan Gezgin ileBTN Sigorta'nın çözüm ortakları Halk Sigorta Genel Müdürü Bülent Somuncu ve Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin katıldı.

'ÖZEL SEKTÖRE KARŞI OLUMSUZ BAKIŞIMIZ YOK'

Medical Park Hastaneler Grubu'na ve İMES'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu,şunları söyledi:

"Özel sektörle sağlık hizmetlerini buluşturan ve sağlık hizmetlerinin genel kapsayıcı sağlık sigortası dışında,'Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" boyutuyla Medical Park Grubu ile İMES'in yaptığı protokolün ülkemizin sağlık hizmetleri dinamiklerine ayrı katkı ve boyut kazandıracağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. "Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nın sağlık hizmetleri alımında sağlayacağı, gerek ekonomik gerek psikolojik gerekse özgüven anlamında ilave desteklerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Şu anlamda iddiamızdan vazgeçmiyoruz: Bizim şehir hastanelerimiz en az Medical Park Grubu kadar kaliteli, standardı yüksek hizmetler veriyor. Özel sağlık sektörüne karşı olumsuz bakışımız yok. Güçlü rekabet anlayışımızdan asla vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Sağlık turizmini onlarla beraber yapacağız, millete hizmeti onlarla beraber yapacağız. Üniversitelerimiz bilimsel anlamda çok daha iyi noktaya taşımasında ve Türkiye'nin tıp biliminde alanında dünya ile yarışacak noktaya gitmesinde yanında olacağız. Aramızdaki tatlı rekabet ile bu ülkeye ve millete, sağlık olduğu içinde tüm insanlığa daha güçlü hizmetler yapabilmeği birlikte başaracağız. Artık Türkiye olarak sağlık turizminde önemli bir ülkeyiz. 2000'lerin başında bu ülkenin 100 bin "çok ciddi ekonomik imkanları olan" insanı teşhis ve tedavi için yurt dışına giderken 2015 yılı itibariyle 500 bin yabancı sağlık hizmeti almaya geldi. Bu anlamda ülkemize yaklaşık 3 milyar dolarlık bir döviz bıraktılar. Türkiye'nin bu potansiyelini 2019'lı yıllarda 9-10 milyar dolarlara, 2023'te de 20 milyar dolarlara çıkarmayı planlıyoruz. "

'SAĞLIK SEKTÖRÜ TÜRKİYE'DE 15 YILDA ÇAĞ ATLADI'

İmza töreninde bir konuşma yapan Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, "Bugün bizi burada buluşturan sağlık ve sanayi konulu gündem gerçekten çok önemli. Türkiye'mizin gelişmesi ve kalkınması için en önemli etkenlerden birisi doğal olarak sanayi ve üretimdir. Birlikte yapmakta olduğumuz bu projede, İMES'in yönetime, İMES sanayi bölgesindeki bütün üreticilere katkılarından dolayı teşekkür ederim. Sağlık bizimde içinde bulunduğumuz ve son 15 yıla baktığımızda Türkiye'de çağ atlayan bir hizmet sektörü. Geriye dönüp baktığımızda, ülkemizdeki sağlığın çıtasının gerçekten dünyanın en iyi ülkeler seviyesine çıkmasına katkı sağmış olan hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza, sağlığın içinde olan bakanlarımıza, Sayın Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na şükranlarımı sunmak istiyorum. Çünkü sağlık bir ülkenin medeniyetinin en önemli işaretlerinden birisidir. Sağlık gelişirken doğası gereği sigortacılık sistemi bunun olmazsa olmazı. Ülkemizdeki sigortacılık sistemi yine dünyadaki örnek sistemlerden birisidir. Nüfusun tamamını kapsayan bir sigortacılık sistemi birçok ülkenin imrendiği sistemdir. Ülkemizde bunu başarabilmek adına çok hızlı, olağanüstü adımlar atıldı ve bugüne geldik. İşin bir ucunda da "Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" diye bir kavram var. Bu kavramla ilgili buradaki sanayicilerimiz ve onlarla birlikte emek veren tüm çalışanlarımızın içinde bulunduğu o büyük organizasyon BTN Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta ve Medical Park'ın da içinde bulunduğu yapıyla, "Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" ile daha da derin nefes alacak. Bütün bunların hepsi ülkemizin geldiği seviyeyi gösteriyor" dedi.

Medical Park Hastaneler Grubu olarak hedeflerinin her zaman Türkiye'de tüm kişilerin sağlık hizmetlerinden eşit kalitede yararlanmasını sağlamak olduğunu belirten Usta, sözlerine şöyle devam etti:

"Sektörde bugüne dek pek çok uygulamaya öncülük ettik, ilklere imza attık. Türkiye sağlık sektöründe çığır açan Tamamlayıcı Sağlık Uygulaması da, ilk kez 4 yıl önce grubumuz hastanelerinde hayata geçti. Bugün ise bu alanda yepyeni bir adım atmanın gururunu yaşıyoruz. Yapılan bu anlaşmayla, yaklaşık 100 bin organize sanayi çalışanı ve ailesi, hastanelerimizde ayaktan ve yatarak sağlık hizmetlerinden fark ödemeden yararlanacak. Bu protokolün herkese hayırlı uğurlu olmasını ve ülkemizin için önemli olan "Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" gelişimine katkı sağlamasını diliyorum" diye konuştu.

'SANAYİCİLERİMİZİN VE ÇALIŞANLARIMIZIN ALIN TERLERİNİ SAĞLIKLA TAÇLANDIRIYORUZ'

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Protokolü'ne ev sahipliği yapan İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar törende şöyle konuştu: "Türk sanayisinin en önemli kilometre taşlarından biri olan İMES'de sizleri misafir etmekten büyük mutluluk duyuyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hiç şüphesiz ki ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında ekonomimizin vazgeçilmez parçası olan KOBİ'lerimizin büyük emeği,çabası ve alınteri vardır. İMES'in içinde yer aldığı DES ve KADOSAN fabrikalar bölgesi ile Dudullu Sanayi Bölgesi, komşu sanayi sitelerimiz ülkemizin her zaman önemli üretim merkezlerinden olmuştur. Bugün üretim, istihdam, ihracatlarımızın yüzakı olmuş sanayicilerimizin ve çalışanlarımızın alın terlerini sağlıkla taçlandırıyoruz. Sayın Bakanımızın huzuru ile onurlandırdığı çalışanlarımızın sosyal hayatlarına değer katmak için "Tamamlayıcı Sağlık Sigortası" protokolüne imza attık. Hükümetimizin ve Bakanlığımızın emek ve gayretleriyle son 10 yılda sağlık alanında ülkemiz pek çok Avrupa ülkesinin gıpta ettiği seviyeye gelmiştir. Bu konudaki yoğun mesaisine bizzat şahit olduğum Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Uzunca süre üzerinde çalışarak bu sigorta paketi üzerinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma, Medical Park yönetim kuruluna, yöneticilere, taleplerine çözüm sunan Güneş ve Halk Sigorta idarecilerine teşekkürü borç bilirim. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.'

DOKTORDAN DOKTORA PLAKET

İmza töreni bitiminde Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Usta tarafından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na bir katılım plaketi armağan edildi. Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu'nun da aralarında bulunduğu davetliler, daha sonra İMES'teki Kızılay Eğitim ve Lojistik Merkezi ve İMES Enver- Suna Akın Kan Alma Birimi'nin açılış törenlerine katıldı.

100 Bin Kişiye Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

100 Bin Kişiye Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

100 Bin Kişiye Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

100 Bin Kişiye Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

100 Bin Kişiye Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim