• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

10 yıl önceki ölümlü ambulans kazasında şoför suçsuz bulundu

10 yıl önceki ölümlü ambulans kazasında şoför suçsuz bulundu
Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Bakanlığı'nın, mesleki risk gereği oluşabilen olumsuzluklar karşısında çalışanlarını...

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Bakanlığı'nın, mesleki risk gereği oluşabilen olumsuzluklar karşısında çalışanlarını sahipsiz bıraktığını iddia etti. Bunun en somut örneğinin ambulans şoförlerinde yaşandığını söyleyerek, "8 Eylül 2004 tarihinde, sirenleri ve ışıkları açık olan ambulansla hasta taşıma esnasında meydana gelen ölümlü bir trafik kazasında, 18 yaşında hayatını kaybeden Ö.M. adlı vatandaşımızın yakınları tarafından açılmış olan davada şoför arkadaşımız 24 ay hapis, bir yıl ehliyetine el koyulma ve yaklaşık 131 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmiştir. Yaklaşık 10 yıl süren davada 131 bin TL'lik tazminatı Sağlık Bakanlığı, ölen vatandaşın yakınlarına ödemiş ve kurum, ödediği tazminatı kusurlu personel olarak şoför arkadaşımıza rücu ettirmiştir. Bakanlığa bağlı kurum avukatlarımız, şahsi bir meseledir gerekçesiyle mahkemede şoför arkadaşımızı savunmazlarken sendika üyemiz olan arkadaşımıza destek olmak, savunmak yine bizlere ve avukat arkadaşımıza düşmüştür. Yargıtay'a yapılan itiraz sonucunda, "Şoför gerekli tedbiri almışsa, yani hasta taşıma esnasında sirenleri ve ışıkları açmışsa birinci derecede sorumlu Sağlık Bakanlığı'dır" şeklinde karar verilmiştir." dedi.

'SİLEN VE IŞIKLAR AÇIKSA ŞOFÖRE CEZA KESİLEMEZ'

Söz konusu kazada 8/1 oranında suçlu görünen şoför Onur Eşsiz'in, Yargıtay kararıyla beraat ettiğini basın toplantısıyla duyuran Doğruyol, "Yaşanan olay, görevi başında kaza yapan şoförlerimiz açısından örnek bir davadır. Örnek yargı kararından, görevi başındaki şoför araç kullanmanın gerekli sorumluluklarını yerine getirmiş, ağır kusurlu değilse maddi manevi ceza verilemez sonucu çıkmaktadır." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim