• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

10 yaşındaki çocuğu dolandıran sahte polisler tutuklandı

10 yaşındaki çocuğu dolandıran sahte polisler tutuklandı
Adana'da 10 yaşındaki çocuğu cep telefonuyla arayıp korkutarak 5 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını alan 3 kişi yakalandı.

Adana'da 10 yaşındaki çocuğu cep telefonuyla arayıp korkutarak 5 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını alan 3 kişi yakalandı. Dolandırıcılar 40 yaşındaki Ahmet Ergün ile 49 yaşındaki Ercan Kar'ın, 23 yaşındaki Demirhan Kocahan'ı küçük çocuğun yanına "Emaneti teslim almaya" gönderdiği bu işle ilgili de kendisine 15 lira verdikleri ortaya çıktı.

Olay, merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde yaşandı. İddialara göre, anne ve babası çalışan F.C.Y.yi ev telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtıp, çocuğa babasının kuyumcu hırsızlığına karıştığını anlattı. Altınları inceleyeceklerini ve bu sayede olayı kimin yaptığını ortaya çıkaracaklarını söyleyen kişiye inanan çocuk, paniğe kapıldı. Evin tüm odalarını karıştırıp ailenin evde bulundurduğu ziynet eşyalarını topladı. Daha sonra ise kendini arayan kişinin söylediği gibi apartmana gelen kişiye altınları teslim etti.

Küçük çocuk olayın ardından hakim olan dayısını arayıp başından geçenleri anlattı. Yeğeninin dolandırıldığını öğrenen hakim, polise bilgi verdi. Polis, binadaki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kırmızı montlu bir kişinin telefonla konuşarak binaya girdiği belirlendi. F.C.Y.nin altınları alan kişinin kırmızı montlu biri olduğunu söylemesi üzerine polis, bu tür dolandırıcılık olaylarına karışıp serbest kalan Ahmet Ergün'ün bağlantısı olabileceğini belirleyip çalışma başlattı.

Polis, olaya karıştıkları belirlenen Demirhan Kocahan'ı merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'ndeki evinde, olay sırasında giydiği kırmızı montuyla birlikte ele geçirdi, Ahmet Ergün ve Ercan Kar da gözaltına alındı.

Emniyet müdürlüğünde ifadesi alınan şüphelilerden Demirhan Kocahan'ın diğer şüphelilerin kendisine "Bir emanet var, onu al gel" dediklerini ve "Altınları alıp teslim ettim. 15 lira para verdiler" dedi. Üç şüpheli, "telefonla dolandırıcılık" suçlamasıyla Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından adli mercilere sevk edildi. 3 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10 yaşındaki çocuğu dolandıran sahte polisler tutuklandı

10 yaşındaki çocuğu dolandıran sahte polisler tutuklandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim