• BIST 9568.86
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Batman'daki gazeteci dernekleri kutlama mesajı yayınladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Batman'daki gazeteci dernekleri kutlama mesajı yayınladı.

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, "Gazeteciler zor ekonomik koşullar altında görev yapıyor. Basınımız, halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için bütün olumsuzluklara rağmen çalışmaktadır. Basın, devlet ile millet arasında köprü görevi üstlenmektedir. Halkın çıkarlarını savunan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir. Bu bağlamda ilimizde hassasiyetle görevlerini yerine getiren basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım" dedi.

"GAZETECİLERİN KALEMİNE MÜDAHALE EDİLMEMELİ"

Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık, basın özgürlüğüne dikkat çekerek, gazetecilerin kalemine müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladı. Basın emekçilerinin zor şartlarda görev yaptığını belirten Uyanık, şunları kaydetti.

"Gazeteciler canları pahasına görev yapıyorlar. Yaptıkları mesleğin ve emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Zor şartlarda görev yaptıkları halde birçok kişi tarafından hedef gösteriliyorlar. Böyle bir tutum kesinlikle yanlıştır ve kabul edilemez. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru basın özgürlüğüdür. Bu noktanın önemli olduğuna inanıyorum. Gazeteciler çalışma şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Dünyanın her tarafından zor şartlarda görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım."

"YEREL BASIN GERİLEDİ"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde meslektaşlarının günlerini buruk geçirdikleri belirten Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Uğur Kapuci, dünyada ve bölgede yaşanan kaos ve savaş ortamından dolayı gazetecilerin görevlerini yapmakta zorlandıklarını söyledi. Önceki yıllara göre yerel basının gücünü yitirdiğini ifade eden Kapuci, "Günümüz şartlarında artık gazeteciler daha çok aktif olmalı" diye konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim