• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

10 İlin Gençlik Meclis Başkanları Ve Üyeleri, Malatya’da Buluştu

10 İlin Gençlik Meclis Başkanları Ve Üyeleri, Malatya’da Buluştu
Yeşilyurt Kent Konseyi ev sahipliğinde Gençlik Meclisleri Bölge Toplantısı yapıldı.

Yeşilyurt Kent Konseyi ev sahipliğinde Gençlik Meclisleri Bölge Toplantısı yapıldı.

Yeşilyurt Kent Konseyinin ev sahipliğini yaptığı Türkiye'de Gençlik Meclislerinin Güçlendirilmesi, Gençlik Meclisleri Ağının Oluşturulması Projesi kapsamında 3 gün süren Gençlik Meclisleri 2.Bölge Değerlendirme Toplantısı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Yeşilyurt Kent Konseyi ev sahipliğinde, Gençlik Kalkınma Derneği ve Milli Türk Talebeler Birliği Malatya Şube Başkanlığı işbirliğiyle 22 ile 24 Nisan günleri arasında Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Sivas, Kahramanmaraş, Hatay, Erzincan, Şanlıurfa, Elazığ ve Adana gençlik meclisleri başkanları ve yöneticileri katıldı. Katılımcılar "İdeal Gençlik Meclisi Nasıl Olmalıdır? Nasıl Çalışmalıdır? Gençlik Meclisleri Mevcut Durum ve İşleyen Projeler, Bölgesel Koordinasyonun Sağlanmasına Yönelik Stratejik Plan Geliştirme" konularında sunum yaptı. Değerlendirmelerin son gün toplantısına katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, gençlik konusunda böylesine faydalı bir toplantının Malatya'da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, "Yeşilyurt Belediyesi eğitime ve gençliğe büyük önem veriyor. Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan gençlerimizin doğru bilgilerle donatılması, yeteneklerinin geliştirilmesi ve takım ruhu halinde geleceğe odaklanmalarını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ise değerlendirme toplantılarının oldukça verimli ve faydalı geçtiğini ifade etti. Çobanoğlu, "Gençlik Kalkınma Derneği ile birlikte düzenlediğimiz ve 3 gün süren toplantılarda Gençlik Meclisleri'nin durumları ve faaliyetlerini ele aldık. Toplantılarda çok farklı öneriler ve fikirler konuşuldu. Çıkan güzel sonuçları çalışmalarımıza dahil ederek faaliyetlerimizin daha etkili geçmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ GENÇLİK MECLİSLERİNİN KURUMSALLAŞMASI"

Gençlik Kalkınma Derneği Başkanı Mesut Demir, Gençlik Meclisleri'nin yeniden kurumsallaşması adına bu tip toplantıların büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Demir, "Bölge Toplantısında amacımız Gençlik Meclisleri'nin yeniden kurumsallaşması ve ortak bir ağda buluşmasıdır. Türkiye'deki 81 ilde bulunan Gençlik Meclisleri'nin ortak bir çalışma bilincinde bir araya getirilmesi için çalışıyoruz. Ülkemizin geleceğine yön verecek olan gençlerimizi geleceğe en güzel şekilde hazırlanmalarına katkı sağlamak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gençlik Meclisleri 2. Bölge Değerlendirme Toplantısının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

10 İlin Gençlik Meclis Başkanları Ve Üyeleri, Malatya’da Buluştu

10 İlin Gençlik Meclis Başkanları Ve Üyeleri, Malatya’da Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim