• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

10 ilde 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verdi

10 ilde 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verdi
Türkiye Vodafone Vakfı'nın, Türkiye Bilişim Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirdiği "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi dahilinde 10...

Türkiye Vodafone Vakfı'nın, Türkiye Bilişim Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirdiği "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi dahilinde 10 ilde 10 bin kadın girişimciliğe adım attı. Projenin ilk senesinde bir yarışma tertip edildi ve girişimcilik eğitimi alarak, ürünlerini web ortamından satarak gelir elde eden kadınlara sermaye yardımı yapıldı.

'Girişimcilikte Önce Kadın" yarışmasında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Samsun, Bursa, Diyarbakır, Elazığ ve Giresun'da halk eğitim merkezlerinde 2015 döneminde eğitim alan kadın kursiyerlerin ürünleri ele alındı. Başvurularda ürünlerin miktarının yanında satış adedinden ve satış tutarından da kriter olarak yararlanıldı. Jüri toplantılarının ardından derece elde eden 5 kadın girişimciye para ödülü verildi. Buna göre birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye 5 bin lira, Jüri Özel Ödülü alan 2 kadına da 2'şer bin lira sunuldu. En başarılı 6 danışman öğretmene de tablet hediye edildi. Ödül takdimi için düzenlenen toplantıya Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ve Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gönç da katıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, toplantıda yaptığı konuşmada, kadını kuvvetli kılmanın, sosyal ve ekonomik hayata katmanın, bunu yaparken teknik imkanları kullanmanın önemli olduğunu dile getirdi. Süel, "Toplumlar ekonomik bunalımdan korunmak için çareler arıyor. Bizce çarelerden biri yanı başımızda, kadınlar. Biz de bu amaçla Girişimcilikte Önce Kadın projesini hayata geçirdik." diye konuştu. Proje dahilinde 10 ilde 10 bin kadına danışmanları ile girişimcilik eğitimi verdiklerini vurgulayan Süel, "Bunlar ardından dijital ortamda ürün ve hizmetlerini sundular. Bu sayede kendilerine güven geldi, gelir elde ettiler, ekonomiye ve istihdama katkıda bulundular. Biz de bu ödül töreni ile ilham vermeyi, diğer kadınları motive etmeyi amaçladık." ifadelerini kullandı.

Yarışmada rakiplerini geride bırakan ve birinci olan evli, 3 çocuk annesi Sebahat Oral da konuşmasında, "Eğitimlerin ardından hocamız tarafından ürün satışına yönlendirildik. Dijital ortamda ürün yayınlamayı ve satmayı öğrendik. Satış yöntemlerini öğrendik. El emeği ürünlerimizi satıyoruz." dedi. Eskişehir'de yaşayan Oral, şu an örgü ve takı ürünlerinin yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

10 ilde 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verdi

10 ilde 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verdi

10 ilde 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verdi

10 ilde 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verdi

10 ilde 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim