• BIST 9551.14
  • Altın 2476.543
  • Dolar 32.4947
  • Euro 34.5738
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

‘10 Ekim mağdurları değil, katilleri yargılansın’

‘10 Ekim mağdurları değil, katilleri yargılansın’
Ankara'da 10 Ekim'de gerçekleştirilen kanlı saldırının aydınlatılmasını isteyen sivil toplum örgütleri, Bursa Adliye önünde "10 Ekim mağdurları değil,...

Ankara'da 10 Ekim'de gerçekleştirilen kanlı saldırının aydınlatılmasını isteyen sivil toplum örgütleri, Bursa Adliye önünde "10 Ekim mağdurları değil, katilleri yargılansın" çağrısı yaptı.

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği Bursa Bileşenleri olarak "10 Ekim Ankara Katliamı'nın aydınlatılmasını isteyen sivil toplum örgütleri sorumlularının açığa çıkarılmasını talep etti. Bileşenler adına basın açıklamasını okuyan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, içinden geçilen olağanüstü dönemde baskı, sürgün ve işten atılma, ceza ve ölümlerin devam ettiğini ifade etti. Köse, "Totaliter ve otoriter bir rejimin inşası sürecinde bütün direnç odakları, bütün muhalifler ve aykırı sesler bir engel olarak görülmekte ve sindirilmeye ve susturulmaya çalışılmaktadır. Hayatın her alanı tam anlamıyla faşizan bir kuşatma altında. Saray ve AKP darbesi ile muhalif kurum ve kişiler sokağa çıkamaz, eylem ve etkinlik yapamaz, sendikal mücadele yürütemez, adeta nefes alamaz hale getirilmek istenmektedir." dedi.

Ülkenin 1990'lı yıllardan daha beter bir durumda olduğunu savunan Şaziye Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sık sık 90'lı yıllara dönmekle bizleri tehdit eden AKP, bu yılları çok çok aşan kendi rejimine has dikta uygulamalarının 12 Eylül Anayasası'nı ayaklar altına alarak hayata geçiriyor. Cumhurbaşkanı her gün hukuku hiçe sayması yetmiyormuş gibi kendi izotoplarını oluşturmak için idarecilerine de "mevzuatı bir kenara bırakın" talimatı veriyor. AKP, valileri ve idarecileri kendilerine tanınan sınırsız yetkiyle üyelerimiz hakkında soruşturma açıyor sürgün ediyor, mobing uyguluyor, gözaltına aldırıyor, tutukluyor ya da görevden uzaklaştırıyor."

Sivil darbe dönemi özelliği taşıyan bir dönemden geçildiğini kaydeden KESK Eş Genel Başkanı, "28 Şubat döneminde olduğu gibi devletin tüm kurumları ve olanakları kullanılarak muhalif kesimlere balans ayarı çekmektedirler." diye konuştu.

SENDİKA ÜYEMİZE SÜRGÜN

AK Parti'nin kendi yandaşları dışında ki herkesi "hain" ilan ettiğinin altını çizen Şaziye Köse, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu politikaların yoğun olarak uygulandığı illerden biri de Bursa'dır. Sendikamız BES Bursa şubesi kadın sekreteri Aysun Torun sendikal faaliyetleri nedeniyle çalıştığı Bursa adliyesinden Keles ilçe adliyesine sürgün edilmiştir. Yine sendikalarımıza üye 9 ve emek örgütlerinden toplam 26 arkadaşımız hakkında çeşitli cezalar verilmesi talebiyle dava açılmıştır."

Basın açıklamasına katılanlar, "Diktatöre boyun eğmeyeceğiz', "Baskılar bizi yıldıramaz', "Baskı, sürgün, cezalara son', "Yaşasın örgütlü mücadelemiz', "Saray savaş, halklar barış istiyor', "İnadına barış, inadına kardeşlik', "Ankara'nın hesabı sorulacak', "Hırsız, katil AKP" şeklinde sloganlar attı.

‘10 Ekim mağdurları değil, katilleri yargılansın’

‘10 Ekim mağdurları değil, katilleri yargılansın’

‘10 Ekim mağdurları değil, katilleri yargılansın’

‘10 Ekim mağdurları değil, katilleri yargılansın’

‘10 Ekim mağdurları değil, katilleri yargılansın’

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim