• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

10 Dakikada Bilimi En İyi Anlatan Birinci Oldu

10 Dakikada Bilimi En İyi Anlatan Birinci Oldu
Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından organize edilen ve Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nün ev sahipliği yaptığı "Grand...

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından organize edilen ve Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nün ev sahipliği yaptığı "Grand Turkey Science Slam" etkinliğinin beşinci ayağı Selçuk Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Lutz Peschke'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte araştırmacılar konularını eğlenceli bir dille 10 dakikada anlattı ve seyircinin puanlamasıyla birinci ödüllendirildi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aşır Genç, Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ülfet Atav, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aşır Genç, "Konya'da ilk defa gerçekleştirilen Grand Turkey Science Slam etkinliğine Selçuk Üniversitesi olarak bugün biz ev sahipliği yapıyoruz. 18 Mart'ta ilk aşamasını gerçekleştirdiğimiz bilim yarışmasının bugün finalini yapıp birinciyi belirleyeceğiz" dedi.

6 YARIŞMACI FİNALE KALDI

Selçuk Üniversitesi'nden 50'nin üzerinde başvurunun alındığı yarışmada jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu 6 yarışmacı finale kaldı. Ödül töreninin öncesinde izleyicilere 10'ar dakikalık sunumlarını gerçekleştiren yarışmacılar, sunumlarından sonra izleyicilerin puanlamasına tabi tutuldu. En çok puanı mini skeç ve sunumuna renk katan Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arıkan aldı.

Arıkan, "6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Hükümlerine Göre Satıcının Ayıba Karşı Tekeffül Sorumluluğu" isimli sunumuyla birinci olarak İstanbul'da yapılacak finalde yarışmaya hak kazandı.

Finale kalan Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Muharrem Aksoy, "Akışkanlar Mekaniği Ne İşe Yarar Ki?" sunumuyla ikinci, Mühendislik Fakültesi Doktora Öğrencisi Okan Demir "Kompozit Malzemeler" sunumuyla üçüncü, Fen Fakültesi Doktora Öğrencisi Mustafa Yönet "Kriptolojiye Genel Bakış" sunumuyla dördüncü, Nanoteknoloji Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Nilay Çelik "The Life of Bubble" sunumuyla beşinci ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Emre Nalçacıgil "Effect of Organizasitional Culture on Learning Organisations" sunumuyla altıncı oldu.

Konya'nın yanı sıra Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa ve İstanbul'da da gerçekleştirilen etkinliğin finali ise İstanbul'da yapılacak. 26 Nisan'da gerçekleştirilecek finalde yarışacak 6 adayın birincisi ise Berlin'e iki kişilik seyahat kazanacak.

10 Dakikada Bilimi En İyi Anlatan Birinci Oldu

10 Dakikada Bilimi En İyi Anlatan Birinci Oldu

10 Dakikada Bilimi En İyi Anlatan Birinci Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim