• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

10 bin öğrencinin yarıyıl tatil kitabı Kimse Yok Mu'dan

10 bin öğrencinin yarıyıl tatil kitabı Kimse Yok Mu'dan
Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, yarıyıl tatili kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin 10 bin çocuğuna aralarında dünya ve Türk klasiklerinden oluşan...

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, yarıyıl tatili kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin 10 bin çocuğuna aralarında dünya ve Türk klasiklerinden oluşan kitap seti dağıtacak.

Kimse Yok Mu Derneği, eğitime destek vermeye devam ediyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinde okullar, öğrenci yurt ve pansiyonları yaptıran Kimse Yok Mu Derneği, Erzurum'da 10 bin çocuğa kitap dağıtacak. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Kimse Yok Mu Derneği Türk ve dünya klasikleri ile çocuk edebiyatının seçkin eserlerini çocuklarla buluşturacak. 22 Ocak'ta ilk ve orta dereceli okulların sömestre tatiline gideceğini belirten Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Koordinatörü Şemsettin Keleş, "Okumak medeniyettir. Okumak ruhsal ve kültürel zenginliktir." dedi. Dernek olarak eğitime özellikle kitap okumaya önem verdiklerine ifade eden Keleş, çeşitli yayınevlerinden temin ettikleri binlerce kitabı set halinde ilköğretim ve orta dereceli okullarda okuyan dar gelirli ailelerin çocuklarına dağıtacaklarını söyledi.

Çocukların kitaplarını derneğin Hilalkent'teki lojistik merkezinden teslim alabileceklerine dikkat çeken Şemsettin Keleş, şunları kaydetti: "Dernek olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Binlerce kitabı çocuklarla buluşturmak için sömestre tatilinin başlamasını bekliyoruz. Kitapları ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim öğretim döneminin sonuna kadar dağıtacağız. Bütün isteğimiz çocuklarımız kitap okusun. Kitapla barışık olsunlar. Her evde küçük de olsa bir kütüphane oluşturulmasında bir emeğimiz, katkımız olsun istiyoruz. Kitap okuyan toplumların, bireylerin gelecekleri daha aydınlık ve müreffeh oluyor. Bu kapsamda en az 10 bin öğrenciye kitap dağıtacak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz."

10 bin öğrencinin yarıyıl tatil kitabı Kimse Yok Mu'dan

10 bin öğrencinin yarıyıl tatil kitabı Kimse Yok Mu'dan

10 bin öğrencinin yarıyıl tatil kitabı Kimse Yok Mu'dan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim