• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

10 bin kişilik yeni dinleme listesi yakalandı

10 bin kişilik yeni dinleme listesi yakalandı
Paralel yapılanmaya ait emniyet personeli tarafından yapıldığı ifade edilen dinleme kayıtları ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. 10 bin kişilik yeni dinleme listesi tam silinmek üzereyken yakalandı. Listede muhalefetten isimlerin de olduğu öğre

Akşam Gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu, yeni bir dinleme listesinin kısa bir süre sonra kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.,

Daha önce 'Selam terör örgütü' adı altında şantaj amaçlı özel görüşmelerin dinlendiği, politikacı, sanatçı, gazeteci, bürokrat ve işadamlarından oluşan 2 binden fazla kişinin dinlendiği medyaya yansımıştı. Kelkitlioğlu, paralel yapı tarafından dinlenen 10 binden fazla kişinin listesinin tam silinmek üzereyken ele geçirildiğini duyurdu.

Kelkitlioğlu, dinlemelerin hangi amaçla, hangi başlık altında gerçekleştiğinin incelemesinin sürdüğünü ifade ederken, bu incelemeler bittiği anda listenin kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
Kelkitlioğlu bu kez listede dinleme tapeleriyle hükümeti köşeye sıkıştırmak isteyen muhalefet liderlerinin olduğunu da belirtti.
İşte Kelkitlioğlu'nun köşesine taşıdığı yeni 'dinleme listesi' ile ilgili iddiaları:
"Yeni dinleme listesi geliyor

Bundan yaklaşık 1 ay önce tamamen birbirlerinden farklı, aralarında politikacıların, sanatçıların, gazetecilerin, bürokratların, işadamlarının olduğu 2 binden fazla kişinin dinleme listesini öğrendiğimizde dehşete düşmüştük.

Devletin içine çöreklenmiş 'paralel örgüt'ün 'Selam terör örgütü' adı altında zamanı geldiğinde şantaj yapmak amacıyla özel görüşmeleri bile dinlediği bilgisi herkeste 'acaba biz de dinleniyor muyuz' sorusunu gündeme getirmişti.

Bu skandalın patlamasının ardından yeni dinlememe listelerinin olup olmadığı sorulmaya başladı. Çünkü böyle bir örgüt, bu kadar sınırlı sayıda insanı dinlemiş olamazdı. Başka listelerin olduğu kesindi.

Evet, şimdi sıkı durun!

Önümüzdeki günlerde Pensilvanya'dan yönetilen bu 'paralel örgüt'ün dinlediği yeni bir liste daha gündeme gelecek. Hem de bu kez listedekilerin sayısı 10 binden fazla. Yapılan bu yasadışı dinlemeler yine kaçırılmak, liste silinmek istenirken yakalandı.

Bu dosya, şu ana kadar ortaya çıkanlardan çok daha devasa büyüklükte. Şu anda bu dinlemelerin hangi amaçla, hangi başlık altında gerçekleştiğinin incelemesi yapılıyor. Bu incelemeler bittiği anda açıklanacak. Listede muhalefet partilerinden de isimler göreceksiniz. Böyle bir durumda, iktidarı montaj dinlemelerle köşeye sıkıştırmaya çalışan muhelefetin tavrının ne olacağını çok merak ediyorum.

Kısacası, bugün Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen bu örgütün geçmişte ne tür skandallara imza attığını bütün açıklığıyla görebileceğiz. Bütün bunlar bugün yaşananların çok daha uzun yıllar önce planlandığını, hedefe varmak için teker teker uygulamaya konulduğunu gösteriyor.

http://www.istanbulhaber.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim