• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

10 Bin Kişilik Öğrenci Korosuyla Rekor Denemesi Yapılacak

10 Bin Kişilik Öğrenci Korosuyla Rekor Denemesi Yapılacak
Aydın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde 18 Mart Şehitler Günü Anma etkinlikleri kapsamında...

Aydın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde 18 Mart Şehitler Günü Anma etkinlikleri kapsamında "10 bin kişilik öğrenci korosu ile Dünya Çocuk Rekoru" denemesi yapılacak.

Aydınlı 10 bin 400 öğrenci, Adnan Menderes Stadyumu'nda "Çanakkale Türküsü'nü seslendirecek. Öğrenciler, aynı anda bu türküyü seslendirerek en kalabalık çocuk korosu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalışacak. Etkinlik için kente gelecek olan Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, şahitlerle birlikte denemeyi izleyecek. Kaydedilecek olan helikopter ve saha görüntüleri ile birlikte fotoğraflar, "Dünyanın en büyük çocuk korosu" olarak resmen onaylanması için Guinness'in merkezinin bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'ya gönderilecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenleyeceği "Aydın'dan Şehitlere Bin Selam" projesi uygulama protokolü İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker arasında imzalandı.

"10 BİN KİŞİLİK ÖĞRENCİ KOROSU İLE DÜNYA ÇOCUK REKORU DENEMESİ"

Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı açıklamada; "Gençliğe hizmet eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında ortak bir çalışma yapmayı planladık. Bu çalışmada 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü nedeniyle ve neredeyse her gün ülkemizin şehit verdiği günlerde bu duyarlılığı arttırmak adına ve daha kalıcı bir iz bırakmak adına Aydın'da ilk kez Dünya Çocuk Rekorları Denemesini yapmayı planlıyoruz. 17 Mart 2016 Perşembe günü saat 15.00'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Adnan Menderes Stadyumunda bütün okuyan öğrencilerimizin katılımı ile birlikte 400 kişilik bir koro oluşturulacak. Bu koronun içerisinde müzik aletleri ile büyük bir çalgı oluşturulacak ve 10 bin öğrenci ile birlikte Çanakkale Türküsü hep bir ağızdan söylenecek. Dünyada daha önce eşi benzeri olmayan bu büyük kora ile rekor denemesi yapılmamış. 10 bin kişiyle Çanakkale Türküsünü söyleyerek rekor denemesinde bulunacağız. Bu rekor denemesi için Dünya Çocuk Rekorları Türkiye temsilcisi Prof.Dr.Orhan KURAL ve ekibi gelecek. Projenin fotoğraflarını çekerek rekor denemesi olduğunu tescilleyecek. Bu tescilin ardından Guinness Rekorlar Kitabına başvuruda bulunularak rekor olup olmadığına dair onay alacağız. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Adnan Menderes Stadyumunu gençlerimize açmakla, rekor denemesine katılacak tüm öğrencilerimize üzerinde Türk Bayrağının renklerini yansıtan kırmızı beyaz tişörtlerin yapımında ve ekibin oluşmasında bizlere çok büyük katkıda bulundu. Gençliğe hizmet eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bekir Çeker'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ECDADIMIZI VE ŞEHİTLERİMİZİ 10 BİNLERCE DUA VE SELAMLARLA YAD EDECEĞİZ"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker de, "Öncelikle kurumumuzu bu anlamlı projeye ortak etmesinden dolayı ve bu düşüncelerinden dolayı Pervin Hanım'a teşekkür ediyorum. Gençliğin iki tane büyük kuruluşu vardır. Her zaman söylediğim gibi birinci kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci kuruluşumuz Gençlik ve Spor Bakanlığıdır. Daha önce birlikte olan bir kurum şimdi ayrı iki kurum gibi görünse de yine işlev ve işleyişte beraberdir. Projenin büyük bir çalışma yoğunluğu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzdedir. Biz kurum olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bizden istediği çalışmaları yerine getirdiğimizi ve getireceğimize inanıyoruz. Ecdadımıza ve Şehitlerimize Aydın'dan bin selam diyerek aslında on binlerce dua ve selamlarla yad edeceğiz. İnşallah Guinness Rekorlar Kitabına girme yolunda ilk adımı atmış olacağız. Amacımız sadece Guinness Rekorlar Kitabına adım atmak değil, Aydın'da bir farkındalığın olduğunu ve bu farkındalığı da sadece Türkiye geneline değil tüm dünyaya duyurmaktır. Guinness Rekorlar Kitabına girme çalışmalarının amacıda budur. Bundan dolayı fikir sahibi olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Hanım'a teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim