• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

10 adımda mutlu uyanmanın yolları

10 adımda mutlu uyanmanın yolları
Dr. Fevzi Özgönül, mutlu olmanın püf noktaları hakkında önerilerde bulundu.

Özgönül, “Güne mutlu başlamak için çok sevdiğiniz fakat uzun süre arayamadığınız birisini telefon ile arayın ve sohbet edin.

Bırakın o anlatsın, siz dinleyin. Telefonu kapattığınızda onun ile geçirdiğiniz ve sizi güldüren bir anıyı düşünün.” dedi.
 
Dr. Fevzi Özgönül, mutlu olmak için 10 öneride bulundu:
 
1. Sizi mutsuz eden tüm olayları bir kağıda yazın. Değiştirmeniz ya da çözmeniz mümkün olmayanların üzerini kalın bir kalem ile görünemeyecek şekilde çizin. Kalanlara bakın, şimdi daha iyi hissediyor olmalısınız, ne de olsa baktığınız sorunlar baş edebileceğiniz sorunlar. Diğerleri ile vakit kaybetmenin anlamı yok nasıl olsa çözemezsiniz.
 
2. Sizi üzen insanları listeleyin ve hepsi hakkında yanına gerçek fikirlerinizi yazın. Sakın nasıl görmek istediğinizi değil onlar hakkındaki gerçek fikirlerinizi yazın. Artık onları değiştirmeye çalışmaktan vaz geçip olduğu gibi kabul edin. Artık sizi üzen insanlar hakkında daha az üzülmeye başladığınızı göreceksiniz.
 
3. En sevdiğiniz şarkıyı çalın ve yüksek sesle şarkıya eşlik edin, buna birkaç şarkı daha ekleyebilirsiniz.
 
4. Vaktiniz ve ortam müsaitse dışarı çıkın ve hiçbir şey düşünmeden uzun bir yürüyüş yapın, iyice yorulana kadar hiç durmayın.
 
5. Çevrenizde az tanıdığınız sizce çok daha yaşlı olan bir büyüğünüz ile karşılaşınca ona çok içten gülümseyin. Onun da gülümsediğinde mutlu olduğunu düşünün. Bu sizi farklı olarak mutlu edecektir.
 
6.
Yolda karşılaştığınız tanıdığınız birisine onu mutlu edecek bir konuda çok aşırı iltifat edin. Onun mutluluğu size yansıyacaktır.
 
7. Çok sevdiğiniz fakat uzun süre arayamadığınız birisini telefon ile arayın ve sohbet edin bırakın o anlatsın siz dinleyin. Telefonu kapattığınızda onun ile geçirdiğiniz ve sizi güldüren bir anıyı düşünün.
 
8. Eğer müsaitseniz en sevdiğiniz filmi veya diziyi tekrar izleyin. Her sahnesini hatırladığınız için bu sizi mutlu edecektir.
 
9. Kendiniz ile ilgili beğenmediğiniz her şeyi bir kağıda yazın ve onu yakın.
 
10. Aynanın karşısına geçin ve aynadaki kişiyi en yakın arkadaşınız olarak görmeye çalışın. Her zaman sizinle birlikte olan ve ömür boyu hep yanınızda olacak birisi olarak görün ve ona bir kahve ısmarlayın. Her ne olursa olsun ona güvenin.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim