• BIST 9561.64
  • Altın 2472.344
  • Dolar 32.4655
  • Euro 34.5576
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

1 Yılda 250 Yeni Girişimci

1 Yılda 250 Yeni Girişimci
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, yeni girişimciler kazandırılması, girişimci adaylarına eğitim desteği sağlanması amacıyla gerçekleştirilen...

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, yeni girişimciler kazandırılması, girişimci adaylarına eğitim desteği sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Girişimcilik Eğitimi Programlarına, 2015 yılında, toplam 700 saatte, 250 kişi katıldı.

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek olmak, ticaret ve sanayiye yön verecek olan yeni girişimciler kazandırmak amacıyla, 2015 yılı başında, Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bir önceki dönemde, Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü, KOSGEB Kütahya Müdürlüğü, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğinde, KUTSO eğitim salonunda gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri neticesinde, Kütahya'ya 150'ye yakın girişimci adayı kazandırılmıştı.

2015 yılında, İŞ-KUR, KOSGEB ve KUTSO işbirliğinde, toplam 10 grupta, 250 katılımcı ile, 700 saat Girişimcilik Eğitimi, KUTSO eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Eğitmenliğini Yrd.Doç.Dr.Hakan Kiracı'nın üstlendiği eğitim programları kapsamında; girişimcilik özellikleri, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık, iş planı kavramı ve öğeleri, iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik çalışmalar ve uygulama örnekleri, iş planının hazırlanması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında bilgiler verilerek, interaktif teknikler yardımıyla, örnek olay incelemeleri, çeşitli egzersizler gibi uygulamalar gerçekleştirildi.

Girişimci adayları, KOSGEB'in, 100 bin TL.ye kadar olan yeni girişimci desteğinden yararlanabilecek.

Sertifikalı "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini" tamamlayan ve katılım belgesi almaya hak kazanan girişimci adayları, kuracakları işyerleri için, Girişimcilik Belgesi ile, KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteği'ne başvurarak, 100 bin TL'ye kadar destekten yararlanabilecek. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim